Frank Aleksander Bræin og Elise Håkull Klungtveit er valg til leder og nestleder av Pedagogstudentene.

For første gang skal to barnehagelærere lede Pedagogstudentene

Frank Aleksander Bræin er gjenvalgt som leder av Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet. Med seg i ledelsen får han Elise Håkull Klungtveit som nestleder.

Publisert

Det er første gang i Pedagogstudentenes historie at organisasjonen skal ledes av to som skal bli lærere i barnehagen.

Både Bræin og Klungtveit er utdannet barnehagelærere og studerer nå master i barnehagepedagogikk ved OsloMet - Storbyuniversitetet.

Sammen skal de lede organisasjonen med over 20 000 lærerstudenter.

– Det er en stor ære å få fortsette å arbeide for alle våre medlemmer, sier Frank Aleksander Bræin i en pressemelding. Han går nå løs på en ny periode som leder for Pedagogstudentene.

– Vi er et fellesskap som står samlet om utdanningene våre. Noe av det som gjør at vi får den slagkraften vi har, er at vi klarer å se hele utdanningssystemet som en helhet. Vi skiller ikke mellom barnehagelærer og lektor. Fordi vi skjønner hvorfor det er viktig med gode lærere og pedagoger i barnehage, som i grunnskolen, som i videregående.

– Vi er nemlig et profesjonsfellesskap, der profesjonen vår skal møte krefter utenfra, bygges opp innenfra og vi skal stå opp for barn og unge i framtida. Og vi skal stå opp for dem – sammen, sier Bræin.

Ønsker bedre finansiering av barnehagelærerutdanningen

Bræin trekker frem flere politiske saker han gleder seg til å jobbe med.

– Vi har vedtatt et veldig spennende arbeidsprogram. Jeg gleder meg til å jobbe videre for at alle nyutdannede lærere skal få veiledning og at barnehagelærerutdanningen skal finansieres på lik linje med de andre lærerutdanningene.

– Hvis jeg skal trekke fram noe jeg mener blir en spesielt viktig satsning for året som kommer, er det å arbeide for bedre praksis i våre utdanninger. Det kan ikke være som i dag at praksis oppleves som et lotteri, sier Bræin.

– Alle skal føle seg inkludert

Påtroppende nestleder Elise Håkull Klungtveit, gleder seg spesielt til å følge opp medlemmene lokalt.

FAKTA Disse skal lede Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet

Frank Aleksander Bræin, leder. Bræin er utdannet barnehagelærer og studerer nå master i barnehagepedagogikk ved OsloMet - Storbyuniversitetet.

Elise Håkull Klungtveit, nestleder. Klungtveit er utdannet barnehagelærer og studerer nå master i barnehagepedagogikk ved OsloMet - Storbyuniversitetet.

Arbeidsutvalget:

  • Magnus Dybdahl, studerer lektorutdanning i realfag for trinn 8-13 ved NMBU Ås
  • Alva Amalie Eide, studerer grunnskolelærerutdanning for trinn 1-7 ved Universitetet i Stavanger
  • Joakim Olsson, studerer grunnskolelærerutdanning for trinn 5-10 ved Høgskulen i Volda
  • Maiken Katarina Salamonsen, studerer lektorutdanning for trinn 8-13 ved Universitetet i Tromsø
  • Karoline Lester Turøy, studerer grunnskolelærerutdanning for trinn 5-10 ved Høgskulen på Vestlandet Sogndal

– Jeg brenner for at vi skal være et inkluderende profesjonsfellesskap.

– Vi vet fra undersøkelser at mange studenter er ensomme. Jeg mener vi som profesjonsorganisasjon må ta ansvar for at ingen skal stå igjen og at alle skal føle seg inkludert i fellesskapet, sier Klungtveit i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS