Styreleder Eirik Husby (til venstre) kunngjorde fredag at Jørn-Tommy Schjelderup er ny administrerende direktør i PBL.
Styreleder Eirik Husby (til venstre) kunngjorde fredag at Jørn-Tommy Schjelderup er ny administrerende direktør i PBL.

Jørn-Tommy er ny direktør i PBL

Tar over etter Anne Lindboe. – Tusen takk for tilliten, takk for applausen - og så er det bare å kjøre på, folkens!

Publisert Sist oppdatert

Det var den klare beskjeden fra Jørn-Tommy Schjelderup (53) til de ansatte i PBL (Private Barnehagers Landsforbund). Han er nå ansatt som administrerende direktør, etter å ha vært konstituert i stillingen etter at Anne Lindboe sa opp ved nyttår.

Med 20 års fartstid i sentrale stillinger i PBL er han en av dem som kjenner norsk barnehagesektor aller best, skriver organisasjonen i en pressemelding.

– Det er både en glede og en ære å få denne tilliten fra styret. Barnehagesektoren og medlemsbarnehagene er inne i en krevende tid. Men vår organisasjon er godt rustet til å gjøre en god og viktig jobb for barna og medlemsbarnehagene. Det ser jeg frem til fortsatt å kunne bidra til, sier Jørn-Tommy Schjelderup.

– Rett mann på rett plass

Fredag kunngjorde styreleder Eirik Husby overfor de ansatte i PBL at Schjelderup har takket ja til å bli organisasjonens administrerende direktør på fast basis.

Han er klar på at Jørn-Tommy Schjelderup er rett mann på rett plass.

– Han er desidert den beste kandidaten vi kunne fått som direktør. Han har alle de egenskapene som skal til for å gjøre en god jobb for hele sektoren.

– De private barnehagene står foran en utfordrende tid - er han den rette mannen til å «ri av stormen»?

PBL

PBL er en landsomfattende interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for private barnehager. Organisasjonen har nærmere 2.100 medlemsbarnehager i mer enn 200 kommuner.

PBLs medlemsbarnehager sysselsetter ansatte i mer enn 30.000 årsverk.

– Ja det synes jeg. De egenskapene han har til å bygge allianser, til å jobbe politisk og forstå de politiske strukturene og systemene, og den historikken han sitter på - det han har med seg i ryggsekken fra 2001 - vi kunne ikke fått en bedre person til å lede oss gjennom det vi står ovenfor nå, slår styrelederen fast.

Han peker på at Schjelderup kjenner barnehagesektoren bedre enn de fleste, og kjenner PBL-organisasjonen bedre enn kanskje noen andre.

– Han har vært en sentral drivkraft i PBLs arbeid helt siden før barnehageforliket, og han har vist evne både til å gjøre langsiktige strategiske vurderinger og til å engasjere seg i de daglige gjøremål i hele organisasjonen, sier Husby.

Jørn-Tommy Schjelderup er utdannet innenfor blant annet engelsk, økonomi og ledelse fra USA og Norge. I år 2000 ble han håndplukket til en nyopprettet stilling som kommunikasjonsansvarlig i PBL.

Siden 2014 har Schjelderup vært viseadministrerende direktør og senere også organisasjonsdirektør i PBL.

– Jørn-Tommy har god rolleforståelse, er utviklingsorientert og opptatt av å levere gode resultater til beste for alle medlemmer. Han er en pådriver som vil bidra til at PBL også i fremtiden har en sterk posisjon i sektoren og for alle typer medlemmer, begrunner Husby etter kunngjøringen fredag.

– Varierer for mye

Schjelderup sier at norsk barnehagesektor har hatt en eventyrlig utvikling i løpet av de siste 20 årene. Men han påpeker at jobben på langt nær er gjort:

– Vi skal ha barnehager der hvert enkelt barn blir sett og der behovene deres blir tatt på alvor. Det er det veldig mange gode barnehager der ute som er flinke til. Men kvaliteten varierer fortsatt for mye. Alle barn fortjener å gå i en god barnehage. Og skal vi gi alle barn den barnehagen de fortjener, må vi bygge videre på suksessen med barnehageforliket, ikke risikere å rive ned gode tilbud og på den måten sette utviklingen mange år tilbake. Og vi må sikre at alle typer barnehager har rammevilkår til å kunne levere gode tilbud i tråd med gjeldende krav til kvalitet, sier den nyansatte direktøren.

Powered by Labrador CMS