Nestleder i PBLs styre, Ragnhild Finden eier Kausvol Gardsbarnehage, styreleder Eirik Husby eier Borg Barnehager AS og styremedlem Therese Børke er daglig leder i barnehagen Mormors Have.
Nestleder i PBLs styre, Ragnhild Finden eier Kausvol Gardsbarnehage, styreleder Eirik Husby eier Borg Barnehager AS og styremedlem Therese Børke er daglig leder i barnehagen Mormors Have.

Gründere som brenner for de små barnehagene

Som nestleder i styret i PBL, vil Ragnhild Finden kjempe for de små, enkeltstående barnehagene.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Trine Samuelsberg i Kidsa barnehager trakk seg som nestleder i styret i PBL, takket Ragnhild Finden ja til vervet. Med seg på lasset har hun mange års styreerfaring og et hjerte som banker for de små, enkeltstående barnehagene. Og spesielt de som ligger litt utenfor allfarvei.

– Mangfoldet er viktig i barnehagesektoren og vi må passe på så ikke de små barnehagene forsvinner og vi kun sitter igjen med de store kjedene, sier nyvalgt nestleder i PBL, Ragnhild Finden.

Som eier av Kausvol Gardsbarnehage AS i Stange og medlem av styret i fem år, vet Finden hva hun snakker om. Kutt og innstramminger rammer de små hardere enn de store, og spesielt er distriktene sårbare.

– Jeg er selv gründer og vet hva det koster. De små barnehagene er ofte gode og stabile og ønsket av foreldrene. Det er viktig at vi er representert i styret og kan jobbe for å bevare mangfoldet, sier Ragnhild.

Da hun rykket opp, kom Therese Børke inn som fersk medlem i styret. Børke er vokst opp med en mamma som bygde opp og driver to barnehager i Kongsberg – Mormors Have – og har lært hvor viktig det er å være aktiv og holde seg oppdater i barnehagesektoren.

– Som gründer-datter og daglig leder av barnehagene, har jeg sett hvor mye kunnskap styrearbeidet har gitt mamma og hvor viktig kunnskapen er for å påvirke sektoren i riktig retning. Derfor mente jeg det var på tide å ta opp arven. Særlig siden broren min og jeg skal ta over barnehagene nå mamma en gang pensjonerer seg, sier Børke.

I tillegg er hun imponert over arbeidet PBL som interesseorganisasjon for private barnehager gjør, og mener det hever kvaliteten i barnehagene.

– Jeg har jo fulgt med i kulissene via mamma. Personlig brenner jeg for god bemanning og god kompetanse hos de ansatte. Heldigvis tror jeg den tiden er forbi, da folk ble tilfeldig plassert i barnehagen fordi de trengte arbeidstrening eller annet fordi «alle kan jo passe barn», sier Børke.

De to damene startet sitt nye virke allerede i april.

Powered by Labrador CMS