Fjorårsvinneren: Daglig leder Annette Strand får gratulasjonsklem fra kunnskapsminister Jan Tore Sanner etter at Norlandia Skistua barnehage ble kåret til Årets barnehage 2018.
Fjorårsvinneren: Daglig leder Annette Strand får gratulasjonsklem fra kunnskapsminister Jan Tore Sanner etter at Norlandia Skistua barnehage ble kåret til Årets barnehage 2018.

Ber foreldrene om hjelp: – Skal løfte fram det gode arbeidet

For fjerde gang skal PBL kåre Årets barnehage blant sine medlemsbarnehager. Nå er jakten i gang og styreleder Eirik Husby ber foreldre, besteforeldre og ansatte i hele landet om hjelp til å finne vinneren.

Publisert

– Målet med prisen Årets barnehage er å løfte frem det gode arbeidet som gjøres i våre medlemsbarnehager. Det finnes utrolig mange barnehager som hver dag leverer høy kvalitet til svært fornøyde foreldre. Det er viktig at vi som sitter i juryen får vite om hvorfor nettopp du er så fornøyd med din barnehage, sier styreleder Eirik Husby i PBL (Private Barnehagers Landsforbund). Han er også juryleder for prisen.

Flere kriterier

Husby påpeker at prisen skal gå til en barnehage som er medlem i PBL og oppfordrer i tillegg alle medlemsbarnehagene om å gjøre prisen kjent for foreldrene. Samtidig oppfordrer han foreldre som har en barnehage de mener fortjener utmerkelsen, om å sende inn nominasjon for sin kandidat.

Juryleder og styreleder i PBL, Eirik Husby.
Juryleder og styreleder i PBL, Eirik Husby.

– Siden første gang vi delte ut prisen i 2016 har den vekket enormt engasjement. Vi håper derfor på mange forslag fra både ansatte, foreldre, besteforeldre og andre som har en barnehage de mener fortjener prisen. Det eneste vi ber om er at det kommer en fyldig begrunnelse for hvorfor du mener din barnehage er Årets barnehage 2019. Denne informasjonen trenger juryen for å kunne vurdere kandidatene, påpeker Husby.

Det er styret i PBL som er jury for kåringen og i tillegg til at barnehagen må være medlem av PBL, har styret satt følgende kriterier for at en barnehage skal kunne vurderes som kandidat til prisen:

  • Et basistilbud med høy kvalitet
  • En klar og tydelig pedagogisk profil
  • En god og tydelig ledelse
  • Tilfredse foreldre
  • Prosjekt(er) som har vært utviklende og nytenkende
  • Et godt arbeidsmiljø i barnehagen
  • Lavt sykefravær over tid
  • Et godt omdømme

Send inn forslag til din kandidat her.

– Det er ikke nødvendigvis alle kriteriene foreldre kjenner like godt til, men beskriv din barnehage så godt du kan, slik at vi får et så godt bilde som mulig for å vurdere kandidatene, oppfordrer jurylederen.

Frist 9. juni

Det vil være mulig å sende inn forslag på kandidater frem til 9. juni. Deretter skal juryen gjennomgå alle forslagene og komme frem til fem barnehager som går til finalen.

– Når vi har valgt ut de fem kandidatene som går videre til finalen, vil disse bli presentert med intervjuer på barnehage.no og det vil bli mulighet for å stemme på de fem finalistene på Facebook, sier Husby.

Prisen Årets barnehage deles ut under PBLs lederkonferanse i Bodø mandag 2. september.

Prisen er på 25.000 kroner, i tillegg får barnehagen et utendørs skilt som bevis på at de er Årets barnehage 2019.

Les mer om de tidligere vinnerne av Årets barnehage:

Powered by Labrador CMS