Onsdag ble en mann pågrepet, siktet for seksuell krenkende adferd overfor barn.
Onsdag ble en mann pågrepet, siktet for seksuell krenkende adferd overfor barn.

«Et vitne filmet mannen som tilsynelatende onanerte i bilen ved en barnehage i Stavanger»

En mann i 30-årene er siktet for seksuell krenkende atferd overfor barn.

Publisert

Det kommer fram i en sak i Rogalands Avis (krever innlogging).

Hendelsen skjedde tidlig om ettermiddagen tirsdag. Onsdag ble en mann i 30-årene pågrepet. Nå er han siktet for seksuell krenkende atferd overfor barn.

Mannen stakk deretter fra stedet i bil. Hendelsen ble politianmeldt kort tid etter, og etterforskningen ble raskt igangsatt. Han ble forsøkt avhørt samme dag, men mannen ønsket ikke å forklare seg, opplyser politiet til avisen.

Politiadvokat Anne Mette Dale i Sør-Vest politidistrikt sier til RA at politiet ville gjøre et nytt forsøk på å avhøre mannen i går.

– Vi etterforsker saken teknisk og taktisk. Om siktede vil bli framstilt for varetektsfengsling er foreløpig ikke avklart.

RA har vært i kontakt med vitnet som filmet mannen, og har sett videoen. Til avisen forklarer vitnet blant annet at det framstår som om det hele var planlagt.

– Parkeringsplassen er enveiskjørt. Han hadde også parkert bak noen busker, slik at det var vanskelig å se ham fra barnehagebygningen, sier vitnet, som ikke står fram med navn.

Avisen har også vært i kontakt med virksomhetsleder i barnehagen, som opplyser at hendelsen er politianmeldt.

– Vi har også gått ut med informasjon til foreldre og til nærliggende barnehager. Vi har ikke opplevd slike hendelser før, sier hun.

Strafferammen for blotting er fra bot til to års fengsel.

– Straffebestemmelsen og strafferammen er lik for blotting og onanering, men når straff skal fastsettes kan onanering være straffeskjerpende, sier Dale.

Powered by Labrador CMS