En mann i 50-årene ble i Nedre Romerike tingrett dømt til to år og to måneders fengsel etter å ha befølt en jente i barnehagen han jobbet.

Barnehageansatt dømt til to år og to måneder i fengsel

Mannen i 50-årene som innrømte å ha befølt en jente i barnehagen han jobbet har nå fått dommen.

Publisert

Nedre Romerike tingrett lyttet til aktor, politiadvokat Kristine Kiær, både med hensyn til skyldspørsmålet og påstanden om straff, i saken mot mannen som sto tiltalt for å ha begått seksuelle handlinger med et barn under 14 år.

Mannen er dømt til fengsel i to år og to måneder. Varetekt kommer til fradrag med 404 dager. Han er også dømt til å betale oppreisningserstatning på 100.000 kroner til fornærmede, skriver Romerikes Blad (krever innlogging.)

Retten legger til grunn at tiltalte ved to anledninger tok sin hånd under trusa til ei seks år gammel jente og befølte henne. Overgrepene skjedde i barnehagen, der mannen hadde jobbet deltid i et snaut år.

Mannen var i tillegg tiltalt for besittelse av 3.811 bilder og tre videoer som viser seksuelle overgrep mot barn og/eller framstiller barn på en seksualisert måte. Datautstyr, i form av fire enheter som var benyttet til nedlastning av overgrepsbilder, blir også inndratt som en del av dommen.

Les mer: Ber om to år og to måneders fengsel for mann som to ganger befølte jente i barnehagen der han jobbet.

Retten har funnet det bevist ut over enhver rimelig tvil at tiltalte ved to anledninger utførte seksuelle handlinger mot jenta. Begge ganger fant handlingene sted i en sofa, mens tiltalte og fornærmede var alene i rommet. Det er straffeskjerpende at overgrepene fant sted i barnehagen, som var jentas omsorgsbase på dagtid, skriver avisen.

Powered by Labrador CMS