Foto: Googlemaps

Tiltalt for seksuelle overgrep mot to jenter

En mann i starten av 20-årene må i neste uke møte i Trondenes tingrett, tiltalt for å ha begått seksuelle overgrep mot to jenter mens han var praksiselev i en barnehage og en skole.

Publisert

Overgrepene skal ifølge tiltalen ha skjedd høsten 2013 og våren/sommeren 2014.

Tiltalte var utplassert praksiselev fra videregående skole da overgrepene skal ha funnet sted. Av tiltalebeslutningen går det fram at han høsten 2013 var i praksis i en barnehage i Harstad. Ved én anledning skal han ha begått et overgrep mot en fire år gammel jente.

For denne handlingen er han tiltalt både etter straffelovens (1902) paragraf 195 første straffalternativ, «for å ha hatt seksuell omgang med barn under 14 år», og etter paragraf 193 første ledd, «for å ha skaffet seg eller en annen seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold.»

På våren/sommeren året etter var han i praksis ved en skole i Harstad. Der skal han ha begått et overgrep mot en jente som da var åtte år. For dette er han tiltalt etter straffelovens (1902) paragraf 200, annet ledd - første punktum «for å ha foretatt en seksuell handling med barn under 16 år.»

Det er uklart hvordan mannen stiller seg til tiltalen. Mannen forsvarer, advokat Kjetil Krokeide, ønsker ikke å kommentere saken overfor Nordlys. Det har ikke lyktes for avisa å få en kommentar fra statsadvokat Torstein Lindquist.

Det er satt av to dager til rettssaken.

Powered by Labrador CMS