Byråd for kunnskap og oppvekst Inga Marte Thorkildsen har ikke brutt reglene i varslersaken, konkluderer byrådsleder Raymond Johansen.
Byråd for kunnskap og oppvekst Inga Marte Thorkildsen har ikke brutt reglene i varslersaken, konkluderer byrådsleder Raymond Johansen.

Varslene mot Thorkildsen: – Hun har ikke brutt reglene, og har min tillit

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er ferdig med undersøkelsene av varslene mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV).

Publisert

For to måneder siden varslet toppledere i Utdanningsetaten om det de mente var en utilbørlig lederstil hos Oslo-skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV). I kjølvannet av varslene er det blitt klart at det over tid har vært alvorlige samarbeidsproblemer mellom byrådet og etatsledelsen i Utdanningsetaten.

I dag konkluderte byrådsleder Raymond Johansen (Ap), som selv har ledet undersøkelsen av varslene, skriver Aftenposten

Med støtte i kommuneadvokatens vurderinger konkluderer han ifølge avisen med at: 

  • Thorkildsen har ikke brutt anskaffelsesreglene, og hun har heller ikke brutt lovens forbud mot gjengjeldelser mot varsler.
  • Hun har ikke brutt offentlighetsloven, og hun har ikke røpet taushetsbelagte opplysninger.
  • Det er heller ikke skjedd lekkasjer til mediene av taushetsbelagte opplysninger.
  • Hun har heller ikke brutt arbeidsmiljøloven. 

– Jeg forstår at enkelthendelser kan ha blitt opplevd som krevende og vanskelige, men jeg kan ikke konstatere regelbrudd, og det er heller ingen andre forhold som rokker ved min tillit til Thorkildsen, slår Johansen fast ifølge Aftenposten. 

Det er seksjon for internrevisjon i byrådets administrasjon som har håndtert den seks uker lange undersøkelsen.

Det er gjennomført anonymiserte intervjuer med åtte personer i Utdanningsetaten og fem personer i byrådets administrasjon, samt Thorkildsen selv. En stor mengde dokumenter er gjennomgått, og andre i etatsledelsen er gitt anledning til å anonymt kontakte det eksterne varslersekretariatet, skriver avisen.

Hva som nå skjer med utdanningsdirektør Astrid Søgnen, som av byrådet er bedt om å gå av, vil ikke Johansen kommentere.

– Det er en sak som håndteres av Thorkildsens byrådsavdeling. Jeg antar det blir en prosess mellom Søgnen og hennes ledere, sier han.

Powered by Labrador CMS