Ønsker seg kokk i barnehagen

I en undersøkelse gjennomført blant barnehager i Trondheim av Adressavisen sammen med Trondheim kommune, opplyser 14 av 125 barnehager som har svart på undersøkelsen at de har faglært kokk i barnehagen. Nesten alle de andre barnehagene gir uttrykk for at de ønsker seg det samme, skriver Adressavisen. (Krever innlogging)

Omtrent en fjerdedel av alle barnehagene som har svart på undersøkelsen, sier at de har ansatte som har matansvar som primæroppgave. Da går personalet gjerne vakter, eller har små brøkdeler av stillingen sin "på kjøkkenet", skriver avisen.

Barnehage-lederne uttrykker at det er vanskelig å få pengene til å strekke til, uten at det går utover det pedagogiske arbeidet.

Undersøkelsen viser at matlaging, rydding og oppvask oppfattes som merarbeid som går ut over tiden med barna i de aller fleste barnehagene. De samme barnehagene understreker samtidig hvor viktig måltidene er i det pedagogiske arbeidet, ifølge Adressavisen.

Barnehagene som har svart på undersøkelsen ønsker seg sunn mat til en rimeligst mulig penge og sier de bekymrer seg for matsvinnet.

To av barnehagene som har kokk er kommunale barnehager, resten er private.

Powered by Labrador CMS