Fire kommunale barnehager i Inderøy har ikke brukt opp kostpengene foreldrene har betalt. Nå betales de ubrukte midlene tilbake.
Fire kommunale barnehager i Inderøy har ikke brukt opp kostpengene foreldrene har betalt. Nå betales de ubrukte midlene tilbake.

Brukte ikke pengene på mat til barna - nå får foreldrene kostpengene tilbake

Inderøy kommune har siden 2016 trukket kostpenger uten å bruke alt på mat til barna. Nå får foreldrene tilbake litt over 200.000 kroner.

Publisert

Det kommer fram i en sak i Adresseavisen (krever innlogging). 

Inderøy kommune har siden 2016 trukket kostpenger uten å bruke alt på mat til barna. 

– Gjennom flere år har alle foreldre betalt 215 kroner per barn i matpenger i elleve av årets tolv måneder. To av seks kommunale barnehager har satt frem mat og pålegg, mens resten ikke har gjort det. Pengene er øremerket måltid og derfor betaler vi tilbake, forklarer Berit Røflo Indgul (Sp), leder i Hovedutvalg Folk i Inderøy kommune, til Adresseavisen.

Hun ble oppmerksom på saken i februar, i forbindelse med at det jobbes med en helhetlig plan for måltidene i barnehagen. Planen skal evalueres barnehageåret 20/21. og skal sikre at alle barn i Inderøybarnehagene får et likeverdig tilbud om minimum ett fullverdig lunsjmåltid per dag, uavhengig av hvilken barnehage de går i.

Kostpengene som ikke ble brukt opp, ble satt i fond. Assisterende rådmann Randi Tessem sier til avisen at alt som er betalt inn for mye blir tilbakebetalt.

– Men man burde ideelt sett ha lagt opp til et faglig pedagogisk løp slik at man har bruker opp kostpengene - og det vil være praksis framover.

Powered by Labrador CMS