Generalsekretær Signe Horn i Voksne for Barn mener regjeringen må handle.
Generalsekretær Signe Horn i Voksne for Barn mener regjeringen må handle.

Etterlyser krisepakke for sårbare barn

De siste ukene har det kommet på plass flere krisepakker for næringslivet. Organisasjonen Voksne for Barn mener det nå er på høy tid at regjeringen legger frem en krisepakke for barna, både dem som har det vanskelig hjemme, og de med familier som får det vanskelig økonomisk fremover.

Publisert

– Sykehusene som jobber med voldstilfeller har allerede slått alarm om at de ikke får inn like mange barn som de pleier, hjelpetelefonene for barn ser en drastisk økning, det samme gjør organisasjoner som deler ut mat til fattige familier. Nå må regjeringen handle, sier Signe Horn, generalsekretær i Voksne for Barn, ifølge organisasjonens nettsider.

Både helsestasjoner, barnevern og krisesentre må styrkes. I tillegg må det sikres at ansatte i skolen får nok tid til å følge opp barna som nå er hjemme, mener organisasjonen.

Aller mest bekymret er Horn for de yngste barna som ikke har mulighet til å ta kontakt med noen utenfor familien på egenhånd.

– Vi må være sikre på at helsestasjonene kan opprettholde driften, og at barnehagene i den grad det er mulig beholder en tett kontakt med familiene mens de holder stengt. Dersom man ser det vanskelig å ivareta barnas trygghet på denne måten bør det sterkt vurderes å åpne barnehagene igjen. I så fall må tilbudet være gratis, slik at foreldre som nå har mistet jobben ikke velger å holde barna hjemme av økonomiske årsaker, uttaler Horn på organisasjonens nettsider.

Organisasjonen ber også regjeringen se på en løsning for å indeksregulere barnetrygden minst ut 2020, og på sikt gjøre dette til en permanent løsning.

Powered by Labrador CMS