Bergen sentrum politistasjon.
Bergen sentrum politistasjon.

Barnehageansatt siktet for overgrep - varetektsfengslet i fire uker

Tirsdag kveld meldte politiet at en ansatt i en barnehage i Bergen er pågrepet og siktet for seksuelt overgrep mot ett av barna i barnehagen. Mannen nekter straffskyld.

Publisert

Det melder Bergens Tidende.

Den siktede, som er en mannlig barnehageansatt i 30-årene, ble pågrepet mandag 4. februar på vei til jobb, skriver avisen.

Mannen er siktet for seksuelt overgrep mot ett av barna i barnehagen.

Siktelsen mot mannen er tatt ut etter paragraf 299 i den nye straffeloven, «Voldtekt av barn under 14 år». Strafferammen er inntil ti års fengsel.

Den siktede er avhørt av politiet og ble fremstilt for varetektsfengsling onsdag. Tingretten valgte å lytte til politiets begjæring om at mannen skal varetektsfengsles i fire uker, med brev- og besøksforbud, skriver NRK.

– Overgrepet han er siktet for, skal ha skjedd i barnehagen, sier politiadvokat Eli Valheim til NRK etter fengslingsmøtet.

Erkjenner ikke straffskyld

– Mannen erkjenner ikke noen form for straffskyld, sier den siktedes forsvarer, Kaj Wigum, til BT.

Den siktede er ikke tidligere straffet, ifølge politiet.

Det er gjennomført flere avhør i saken. Politiet har også beslaglagt datautstyr hos siktede. De har foreløpig ikke gått igjennom beslaget de har gjort, skriver NRK.

Barnet som skal ha blitt utsatt for overgrep er avhørt på Barnehuset i Bergen. Barnets bistandsadvokat, Cecilie Wallevik, sier til NRK at det etter forholdene står bra til med barnet.

Tirsdag kveld holdt politiet og barnehagens ledelse informasjonsmøte for foreldre og ansatte.

Kommunens psykiatriske kriseteam er mobilisert for å bistå barn, foreldre og ansatte som måtte ha behov for det, skriver BT.

Powered by Labrador CMS