Nyåpnete Lindhøy barnehage erstattet Tjøme barnehage og Pytteberget barnehage, som begge ble lagt ned.
Nyåpnete Lindhøy barnehage erstattet Tjøme barnehage og Pytteberget barnehage, som begge ble lagt ned.

Nybygd barnehage åpnet før jul - nå foreslås to avdelinger lagt ned

Lindhøy barnehage på Tjøme erstattet to kommunale barnehager da den ble bygget, og har plass til i alt 106 barn. Nå foreslår rådmannen å legge ned to av i alt seks avdelinger. 

Publisert

– Av søkermassen ser vi at det er ledighet på Tjøme. Det er for mange plasser i forhold til hvor mange som har søkt, og av erfaring tar alle heller ikke imot plassen de får, sier kommunaldirektør for oppvekst i Færder kommune, Christian Thaulow, til avisa Øyene.

I en artikkel i dagens avis kommer det fram at den nybygde barnehagen, som ble åpnet med brask og bram like før jul, har for stor kapasitet i forhold til antall barn i kommunen. Barnehagen ligger på Tjøme ved Lindhøy skole, og har i alt seks avdelinger. 

Thaulow sier videre at det vil bli for dyrt å drifte alle seks avdelingene hvis ikke alle plassene er fylt. 

– Vi må ta ned driften i 2019 i forhold til budsjett, da teller alle kroner, sier Thaulow.

Det vil også være ansatte det ikke er behov for på Lindhøy om avdelinger kuttes.

– Det er en situasjon vi også har vært i tidligere, og som vi har rutiner for. Vi er i kontakt med fagorganisasjonene, og prøver omplassering og at ingen blir sagt opp. Men til høsten innføres også pedagognormen med økt pedagogtetthet, og det kan få konsekvenser for noen her. Fagarbeidere må kanskje byttes med pedagoger, slik at bildet for neste år er noe mer omfattende, forklarer Thaulow til avisa Øyene.

Powered by Labrador CMS