Direktør for kommunikasjon og samfunnspolitikk i Spekter, Gunnar Larsen, sier at hensikten med magasinet 'Samfunnsansvar og pragmatisme' er å nyansere den politiske debatten om private aktører innenfor offentlig velferd.
Direktør for kommunikasjon og samfunnspolitikk i Spekter, Gunnar Larsen, sier at hensikten med magasinet "Samfunnsansvar og pragmatisme" er å nyansere den politiske debatten om private aktører innenfor offentlig velferd.

Lanserer magasin om private aktører i offentlig velferd

Barnehageforlikets far og mor, Øystein Djupedal og Siv Jensen, pryder sammen forsiden på arbeidsgiverforeningen Spekters magasin som lanseres midt i valgkampen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi håper dette kan være et bidrag til å nyansere ordskiftet og få fram at det produserer mye god velferd i private virksomheter, sier direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Spekter, Gunnar Larsen, til barnehage.no.

Magasinet «Samfunnsansvar og pragmatisme» lanseres under et frokostmøte i Oslo torsdag. Blant dem som vil være tilstede er tidligere kunnskapsminister for SV, Øystein Djupedal, som tidlig på 2000-tallet skapte barnehageforliket sammen med Frps Siv Jensen.

Sammen med blant andre professor Jørn Rattsø (leder av Produktivitetskommisjonen), Kåre Hagen (leder for Senter for velferds- og arbeidslivsforskning), Kristin Clemet (Civita) og Yngvar Tov Herbjørnsson (Norlandia Care Group) skal han si noe om de private virksomhetenes rolle i offentlig velferd.

Gunnar Larsen sier til barnehage.no at jobben med magasinet startet i vår.

– Vi antok at det ville bli et opphetet ordskifte i valgkampen, noe det også har blitt, der ord som velferdsprofitører brukes om private tilbydere av offentlig velferd. Debatten er blitt for unyansert og tabloid, og det vi ønsker er å få fram fakta og et mer nyansert bilde, sier Gunnar Larsen.

Han sier at det er forståelig at det blir debatt om private aktørers rolle i offentlig velferd. Han understreker at det er legitimt å mene at offentlig velferd bare skal utføres av offentlige virksomheter.

– Men slik det har utviklet seg, er debatten i ferd med å bli en ideologisk avsporing, sier Larsen.

Djupedal og Jensen

Magasinet prydes av den en gang så usannsynlige politiske konstellasjonen Øystein Djupedal og Siv Jensen. De er sammen blitt intervjuet om barnehageforliket – som Djupedal overfor barnehage.no tidligere i sommer advarte mot å rokke ved innholdet i.

Flere av gjestene under lanseringen er også intervjuet i magasinet.  Det er også noen av Spekters medlemmer som forteller om sin virksomhet.

Spekter organiserer både en rekke statlige virksomheter samt tjenesteytere innenfor privat helse, omsorg og barnehage.

 Ideologiske kjepphester

– Hovedbudskapet er at nå må politikerne sette sine ideologiske kjepphester på gangen. Det norske velferdssamfunnet er bygget opp av gode, pragmatiske løsninger. Vi er enige om at det offentlige har ansvaret for at befolkningen får de tjenestene som den har behov for. Men det betyr ikke at det offentlige skal stå for alt av leveranser, sier Larsen.

Han påpeker at Norge står overfor enorme utfordringer med å løse framtidens behov innenfor velferd.

– Skal vi løse dem, er vi avhengig av at alle gode krefter jobber sammen. Da må vi også heie på dem som tar risiko og vil bidra til dette samfunnsoppdraget, sier Gunnar Larsen.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter. 

 

Powered by Labrador CMS