Nå kan barna flytte tilbake til Terningen etter brann

To av avdelingene i Terningen barnehage er klare til bruk etter at prøvene som ble tatt av luftkvaliteten ble godkjent, skriver Østlendingen (krever abonnement.)

Brannen i den største barnehagen i Elverum skjedde i begynnelsen av november. En far til et av barna i barnehagen er siktet i saken, og har innrømmet å ha tent på. Siden brannen har de 117 barna i barnehagen vært fordelt på sju andre barnehager i kommunen. 

To avdelinger er fremdeles stengt, mens barna kan nå flytte inn i de to andre avdelingene i barnehagen. 

- Det er stor glede både for oss enhetsledere og de ansatte som får flytte tilbake. Pedagogiske ledere er allerede på plass og ordner slik at vi kan ta imot barna på en god måte på mandag, sier enhetsleder Siri Rasch Thomassen til avisen.

Gul og rød avdeling, som er avdelingene for de minste, var vasket og sto klare allerede noen uker før jul, men kommunelegen ønsket at det skulle gjennomføres luftmålinger først.

- Vi har målt to grupper stoffer. Det ene er PAH/benzen, som man ofte ser etter branner, men også fra trafikkforurensing. Her har det ikke vært noen økning. Og så målte vi totalmengden av en gruppe kjemiske stoffer - VOC, som er flyktige organiske forbindelser. Dette er stoffer som kan føre til irritasjon i luftrør. Her er det funnet spor hovedsakelig fra nedvaskingen, som vil avta ganske raskt. Det er ikke snakk om sånne mengder at vi er redde for det, sier kommunelege Knut Skulberg.

Det jobbes fremdeles med renovering av de to avdelingene som ble mest skadd i brannen. 

Powered by Labrador CMS