Barnehagebarna får ikke lenger gå i 17. mai-toget i Lørenskog. Bildet er tatt i en annen sammenheng.
Barnehagebarna får ikke lenger gå i 17. mai-toget i Lørenskog. Bildet er tatt i en annen sammenheng.

Nå får ikke barnehagebarna gå i 17. mai-toget: – Holder ikke tempoet

I år får ikke barnehagene lov til å delta i 17. maitoget i Lørenskog. Årsaken er at toget er blitt for langt - og at barnehagebarna i fjor ikke klarte å holde tempoet.

Publisert Sist oppdatert

Befolkningsveksten i Lørenskog gjør at 17. maitoget er blitt for langt. I år får ikke barnehagene delta. Det kommer fram i en sak i MittLørenskog/Romerikes Blad (krever abonnement).

– Det er mange skoler i Lørenskog, og når vi allerede har rundt 12.000-13.000 personer i Rådhusparken på 17. mai blir det rett og slett for mange folk. Vi ønsker at det skal bli en trivelig opplevelse for alle og sikre at man kan høre musikk i hele toget, sier leder for 17. mai-komiteen i Lørenskog kommune, Øivind Hansen, til avisen - og legger til at i løpet av hans 11 år som leder har barnehagene alltid vært en del av barnetoget.

Men i fjor ble det gjort endringer, og etablert et stort, felles 17. maitog.

Ifølge kommunikasjonsrådgiver Gard Haglund ble ikke det noen god erfaring - siden barnehagebarna ikke klarte å holde tempoet til toget, og det dermed ble en kjempeglipp med mange meters avstand mellom folk. Han mener også det vil bli morsommere for barnehagebarna å se på toget fra sidelinjen enn å delta selv - ettersom de da kan høre musikken.

MittLørenskog skriver videre at tilbakemeldingene fra barnehagene til kommunen tyder på at de barnehageansatte har stor forståelse for beslutningen. Men avisen har vært i kontakt med flere, og meningene er delte:

– Vi synes det er kjempetrist og helt forferdelig på barnas vegne som gleder seg til 17. mai, sier en ansatt som ikke ønsker å stille med navn eller bilde i avisa.

– Vi har en egen 16. mai-feiring i barnehagen, men det er en forventning blant de eldste barna om å gå i tog på 17. mai. Jeg tror de kommer til å bli kjempeskuffa når de får vite at de ikke får gå i tog.

Powered by Labrador CMS