Innbrudd i Timenes Gårds og Naturbarnehage.
– Dette var ikke noe vanlig innbrudd, sier Trine Isaksen, som fant barnehagen i kaotisk tilstand søndag.

Møtt av kaos og inntrenger i barnehagen: – Min verste opplevelse

En ubuden gjest tok seg inn i Timenes Gårds og Naturbarnehage i helga, og endevendte stedet. Nå frykter barnehageeier Trine Isaksen at det skal gjenta seg.

Publisert Sist oppdatert

«#Kristiansand, Timenes, klokken 10.44: Melding om person som gjør skadeverk på en barnehage. Politiet rykket ut til stedet og fikk kontroll på en mann i 50-årene. Han er pågrepet for det som viser seg å være et innbrudd i nevnte barnehage.»

Slik lød Twitter-meldingen politiet i Agder sendte ut klokken 11.22 søndag.

Framsto syk og ruset

På det tidspunktet var Trine Isaksen i ferd med å ringe rundt etter hjelp opprydningsarbeidet. Hun var selv tilstede og snakket med inntrengeren tidligere samme formiddag, etter at mannen hennes først oppdaget hva som hadde skjedd.

Timenes Gårds og Naturbarnehage ligger ikke veldig langt unna parets bolig, men ikke slik at de har direkte innsyn hjemmefra. Isaksen er overbevist om at den ubudne gjesten har oppholdt seg i barnehagen over mange timer. For han hadde rukket å gjøre mye.

– Vi gikk derfra lørdag klokken 18. Søndag ved 10.30-tida var mannen min tilbake for å fikse nye husker. Han reagerte først på at det lå mange ting utenfor barnehagen, og fikk se at en glassrute i inngangsdøra var knust. Da han åpnet døra, møtte han en mann som framsto veldig syk og ruset, forteller barnehageeieren.

– Ville fikse noe til barna

Hun ble kontaktet av mannen sin, og tok igjen kontakt med en ansatt som bor like ved. Derfor var de nokså raskt nokså mange tilstede, og kunne føre en slags samtale med inntrengeren mens de ventet på politiet – som naturligvis også hadde blitt tilkalt.

Mannen i 50-årene fortalte at han ville fikse noe til barna i barnehagen og gi dem en overraskelse, ifølge Isaksen. Han skal også ha gitt uttrykk for at han ikke var ferdig.

– Han har revet ned ting og hevet dem utenfor, pakket tursekker med tilsynelatende helt vilkårlig innhold, dratt ut alt av mat, stukket hull på emballasje og griset til. Ødelagt komfyren og brent mat. Ødelagt gryter og glassboller, ramser Isaksen opp.

Da Barnehage.no snakket med henne mandag formiddag, var hun ute for å handle nye matvarer og det mest nødvendige av ting, etter å ha vært med på å ta imot foreldre og barn samme morgen.

Løslatt fra politiets arrest

Fædrelandsvennen omtalte saken søndag (krever abonnement). I artikkelen kunne Isaksen lese at mannen var løslatt fra arrest søndag ettermiddag, og at saken er overtatt av etterforskning.

Basert på møtet med mannen og kaoset i barnehagen, er hun overbevist om at han ikke hadde noe i arresten å gjøre, men hun mener han burde vært ivaretatt av helse. Hun har også kontaktet politiet for å forhøre seg om videre oppfølging.

– Vi er ute etter at han får tilsyn og hjelp. Og vi er veldig opptatt av at det ikke skal skje igjen. Dette var ikke noe vanlig innbrudd. Det regnet veldig i helgen, og han hadde skiftet på seg personalets tøy. Det så også ut til at han hadde urinert på personalets utedresser, og han hadde spylt ned badet med vann og grist til et stort leketeppe i oppholdsrommet med mat, beskriver Isaksen.

Omfattende opprydningsjobb

Helgens besøk skulle hun gjerne vært foruten.

– Det var en veldig skremmende opplevelse for oss. Det så ikke ut. Hele barnehagen var totalt rasert. Jeg brøt helt sammen da jeg så det, forteller hun.

Opprydningsarbeidet var imidlertid raskt i gang, med mål om å kunne åpne barnehagen igjen allerede mandag. Isaksen fikk tak i folk til å hjelpe seg, og er takknemlig for innsatsen som ble lagt ned.

– Jeg er veldig imponert over alle som har bidratt. 15 personer holdt på i nesten syv timer. Hele barnehagen måtte vaskes ned, forteller hun.

Dermed kunne de 20 barna som går i barnehagen komme som normalt mandag. Det mest synlige sporet etter helgens herjinger, er treplata som er satt opp foran den knuste ruten i døra.

Informerte foreldre og barn

- Vi hadde sendt ut melding på Kidplan for å informere. Foreldrene hadde prøvd å forklare barna at det har vært en tyv i barnehagen, og at han ble tatt, forteller Isaksen.

Selv kjenner hun i ettertid på en viss uro, ikke minst fordi mannen ga uttrykk for at han ikke var ferdig med det han holdt på med da han ble avbrutt søndag.

- Jeg tviler ikke på at han kan ha ment det godt når han sa at han ville ordne en overraskelse til barna, og så for seg at det var det han gjorde, understreker hun.

Det tok ikke lang tid før politiet kom, og mannen forholdt seg da rolig, forteller hun.

Likevel kjennes det hele svært ubehagelig.

– Dette er sånt som man ikke kan sikre seg mot. Det er min verste opplevelse, sier Isaksen.

Powered by Labrador CMS