Sílvia Turmo driver skolen Petita Escola i Barcelona sammen med sin søster. De ble overrasket over hvor stor forskjell det er på utforming av barnehagene i Norge og Spania.
Sílvia Turmo driver skolen Petita Escola i Barcelona sammen med sin søster. De ble overrasket over hvor stor forskjell det er på utforming av barnehagene i Norge og Spania.

Mest lest: Aha-opplevelsene sto i kø da utenlandske barnehagelærere fikk være fluer på veggen i en norsk barnehage

– Jeg fikk litt sjokk da alle skulle gå ut og leke i regnet. Jeg var redd for at barna ville fryse, men det var før jeg så de gode dressene og regntøyet de norske barna har. Slikt har vi lite av i Spania, sier den spanske barnehagelæreren Mireia Miralpeix i saken som ble mest lest på barnehage.no i måneden som gikk.

Publisert

Her er de ti mest leste sakene på barnehage.no i august:

1. Sjokkerte over norske utebarn

Aha-opplevelsene sto i kø da spanske og engelske barnehagelærere fikk være fluer på veggen i en norsk barnehage en hel uke.

Les artikkelen her.

2. Kuttet sykefraværet med 70 prosent på et år: Dette gjorde de

Hov barnehage i Søndre Land kommune hadde et gjennomsnittlig sykefravær på 15 prosent. I dag er situasjonen en helt annen - og de ansatte strekker seg langt for å gå på jobb.

Les artikkelen her.

3. Klager på henleggelse etter at gutt (1) døde i barnehage

Foreldrene til ettåring som døde etter ulykke i barnehage er ikke fornøyd med statsadvokatens henleggelse.

Les artikkelen her.

4. Virkeligheten skulle bli en helt annen enn Stine forestilte seg

– Jeg gledet meg til å komme ut i arbeidslivet og få utøvd alt det jeg hadde lært om barn og barndom. Dette året ble for meg et lite sjokk, skriver Stine Øyvindsdatter Webenstad. Hun er likevel ikke i tvil om at jobben i barnehage er den aller, aller beste.

Les artikkelen her.

5. - Anerkjenn min gråt, du kjære voksen! 

Et gråtende barn er ikke nødvendigvis et utrygt barn, mener barnehagelærer Stian Pedersen. 

«Lær meg at følelsene mine er noe som er godkjent å vise. Omfavn min gråt, og jeg vil stadig bli tryggere på akkurat deg som gjør dette. Det gjelder alle følelsene mine, de positive som negative.»

Les artikkelen her.

6. Hva trenger ettåringen i barnehagen?

Det er viktig å være bevisst på hvor betydningsfulle de ansatte er for de yngste barna, mener småbarnsekspert og professor ved RKBU Midt-Norge, NTNU, May Britt Drugli. – Barn føler seg trygge når voksne skjønner deres uttrykk og hvilke følelser som ligger bak, og de opplever at de får en god respons, sier hun.

Les artikkelen her.

7. Nå er de blitt enige om pensjonen til 29.000 ansatte

Etter flere år med forhandlinger er PBL enig med Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta om en ny pensjonsordning for de ansatte i PBLs medlemsbarnehager.

Les artikkelen her.

8. Ga tre tips: Hvordan du kan snakke med et barn du er bekymret for

- Alle som jobber i barnehage, skole og helsestasjon vet hvilke barn de er bekymret for. Det de ikke vet, er hva de skal gjøre, sier Inge Arnt Nordhaug.

Les artikkelen her.

9. Valg 2019: Dette svarer partiene om barnehage

Lurer du på hva du skal stemme i år? Er barnehagesektoren viktig for deg? Her kan du se hva partiene mener om barnehagespørsmål.

Les artikkelen her.

10. Rammeplan – check! Bemanningsnorm – check! Pedagognorm – check! Mobbelov – check!

«Det er ikke viljen det står på. Det er heller ikke rammeplanen eller en framtidig mobbelov som i utgangspunktet er problematiske, men rammene som hindrer oss i å gjøre jobben vår,» skriver Royne K. Berget i Smedhusåsen barnehage.

Les artikkelen her.

Powered by Labrador CMS