Statsadvokaten har besluttet å henlegge saken mot en barnehageansatt og to personer i barnehageledelsen. Nå anker foreldrene til gutten henleggelsen mot den barnehageansatte.

Klager på henleggelse etter at gutt (1) døde i barnehage

Foreldrene til ettåring som døde etter ulykke i barnehage er ikke fornøyd med statsadvokatens henleggelse.

Publisert

I juli ble saken mot en barnehageansatt og to personer i barnehageledelsen i Akasia henlagt, etter at en ettåring døde i en ulykke i barnehagen i januar. Barnehageselskapet ble ilagt en foretaksstraff på 750 000 kroner.

Nå klager foreldrene til gutten som døde på henleggelsen av saken mot den ansatte, skriver Bergens Tidende (krever innlogging). 

3. januar falt en ett år gammel gutt ut av en vogn i Akasia Paradis barnehage i Bergen, og ble hengende fast i en sele tilknyttet vognen. Gutten døde tre uker senere av skadene.

I en sak i BA i dag sier Edle Damm, barnehagesjef i Akasia barnehager, at hun ikke var kjent med klagen på henleggelsen før BT tok kontakt med henne.

– Jeg vet ikke noe mer om dette enn det jeg har hørt fra mediene. Vi tar det til etterretning.

Bistandsadvokat for foreldrene Torbjørn Kolås Sognefest bekrefter overfor BA at foreldrene bestemte seg for å klage på henleggelsen og at de har sendt en begrunnet klage til statsadvokaten.

– Grunnen til at de klager er at de er uenige med statsadvokaten sin avgjørelse om å henlegge saken, sier Sognefest.

Powered by Labrador CMS