Flere barnehager i Lillestrøm plages med narkotikatrafikk i nærområdet.
Flere barnehager i Lillestrøm plages med narkotikatrafikk i nærområdet.

«Mennene gikk mot hverandre, ga et håndtrykk og gikk så videre i hver sin retning. Vår ansatte oppfattet det som en handel eller at noe byttet eier»

Nok en barnehage i Lillestrøm slår alarm etter funn av og observasjoner av salg av narkotika.

Publisert

«Mennene gikk mot hverandre, ga et håndtrykk og gikk så videre i hver sin retning. Vår ansatte oppfattet det som en handel eller at noe byttet eier. På dette tidspunktet var det mange i området», beskriver en ansatt i Breidablikk barnehage.

I fjor sommer omtalte barnehage.no en bekymringsmelding fra Lillestrøm kommune til Øst politidistrikt, etter bekymringer om at Strømmen barnehage ble brukt som samlingssted for personer som enten ruser seg eller omsetter ulovlige rusmidler.

Romerikes Blad omtalte i april at Melby barnehage ba om bistand etter at foresatte hadde funnet hasj i barnehagens uteområde.

Nå skriver samme avis at Breidablikk barnehage like ved Strømmen stadion opplever det samme (saken krever abonnement). Der skal ansatte i tillegg til å ha observert det som ligner veldig på omsetning av ulovlige rusmidler, ha funnet narkotika i og ved barnehagen ved tre ulike anledninger:

I januar fant en småbarnsavdeling på tur en liten klump hasj/marihuana i en liten zip-lock-pose på tribunen til Strømmen stadion. Tidlig i mai fant en tidligvakt på sjekkrunde en liten, krystallisert hvit klump i en liten zip-lockpose utenfor bygg på barnehagens uteområde, innenfor portene. Og til slutt, uka etter, fant en tidligvakt på vei til jobb en liten zip-lock-pose med hvitt pulver på parkeringsplassen til Strømmen stadion.

– Dette opplever vi fra tid til annen. Jeg vil ikke si at det er et kjempeproblem, men vi har opplevd det mange steder. Det kan virke som at problemet flytter på seg. Vi varsler alltid politiet, og det fremstår som at problemet forflytter seg når politiet blir oppmerksom på området, sier barnehagesjef Julie Størksen Hagesæter til Romerikes Blad.

I flere år har kommunens barnehager jevnlig kontrollert uteområdene sine med tilsynsrunder. Nå vurderer kommunen ytterligere tiltak, som vektertjenester, eller å sette opp skilt.

Barnehagesjefen oppfordrer også andre til å varsle politiet:

– Vi ønsker at barnehagene våre skal brukes som lekeplasser. Da er det fint om folk som bruker dem også varsler politiet om de legger merke til noe eller noen som ikke burde være der.

Anders Mansaas, seksjonsleder for nærpolitiet ved Lillestrøm politistasjon, sier de tar bekymringsmeldingen på alvor. Bekymringsmeldinger om narkotikabruk og -salg er noe politiet får med ujevne mellomrom, opplyser han.

Powered by Labrador CMS