Smittevernoverlegen i Trondheim kommune forteller blant annet at influensaviruset som dominerer nå, i større grad smitter små barn.

Måtte stenge tidligere: – Folk blir brått syke

Torsdag gjaldt det 10 av 50 ansatte.

Publisert

– Influensaepedemien er allerede i gang i Trøndelag, sier smittevernoverlege Eli Sagvik i Trondheim kommune til Adresseavisen (krever innlogging).

Hun forteller at influensaviruset som dominerer nå, i større grad smitter små barn. Noen barn har aldri hatt influensa, og har ingen eller lite immunitet, og mange kan derfor bli syke. I tillegg kommer andre luftveisvirus som RS-virus, korona og rhinovirus (forkjølelsesvirus). Det har også kommet melding om utbrudd av skarlagensfeber ved én barnehage og én skole, skriver samme avis.

Styrer for Øvre Jakobsli barnehage og Charlottenlund barnehage, Berit Baar Lian, forteller at det er mye oppkast, forkjølelse og korona nå. Torsdag var 10 av 50 ansatte syke hos de to barnehagene med til sammen sju avdelinger.

– Folk blir brått syke, og vi må på kort varsel endre åpningstidene. Tirsdag, og onsdag og torsdag ble foreldrene i to avdelinger varslet om at de måtte hente barna sine tidligere på grunn av stort sykefravær blant ansatte, sier hun til Adresseavisen.

Powered by Labrador CMS