Berg Seafood AS og Svolvær Seafood AS har gått sammen om å donere vekk fiskefilet til over 50.000 kroner til barnehager i Lofoten
Berg Seafood AS og Svolvær Seafood AS har gått sammen om å donere vekk fiskefilet til over 50.000 kroner til barnehager i Lofoten

Gir bort ferskfisk verdt tusenvis av kroner til barnehagene

– Barna bør få spise skikkelig ferskfanget skrei rett fra havet hvis det er mulig, og kanskje litt mindre fiskepinner.

Publisert

Berg Seafood AS og Svolvær Seafood AS har gått sammen om å donere vekk fiskefilet til over 50.000 kroner til Vågans barnehager. 

– I forbindelse med skreisesongen 2020, vår nye Excelsior-produktlinje, og det fantastiske arbeidet som legges ned i våre lokale barnehager, skjenker vi 15 kilo gourmet fileter uten skinn og bein i gave til alle barnehagene i kommunen, forteller daglig leder ved Berg Seafood, Jonas Walsøe, til avisen.

Håkon Gjertsen stiller med distribusjon, og Steinar Dahl i Svolvær Seafood sponser halvparten av produktene, som vil bli kjørt ut i løpet av uka. Totalt er det 17 barnehager som mottar gaven.

– Barna bør få spise skikkelig ferskfanget skrei rett fra havet hvis det er mulig, og kanskje litt mindre fiskepinner, selv om det også kan være godt og lettvint. Det er skreisesong nå, og vi i Berg Seafood vet at fiskerne i Vågan har barn, barnebarn, nieser, nevøer eller partnere som befinner seg i de lokale barnehagene. Jobben de gjør på havet for å levere høykvalitets fisk skal reflekteres i produktene som videreforedles. Vi tror det er viktig for fiskerne at fisken de fanger først og fremst lander på lokale og regionale matfat, deretter nasjonale og internasjonale, sier Walsøe.

Ifølge Walsøe og Dahl har hver eske à 15 kilo en verdi på 3.000 kroner. Det betyr at de to bedriftene gir vekk fiskefileter til en verdi av 51.000 kroner.

Powered by Labrador CMS