Nå gjeninnføres matservering i de kommunale barnehagene i Tromsø.
Nå gjeninnføres matservering i de kommunale barnehagene i Tromsø.

Dropper matpakka: Nå er barnehagematen tilbake i Tromsø-barnehagene

De private barnehagene er for lengst i gang, nå følger de kommunale etter: – Bør ikke være forskjell på tilbudet i kommunale og private barnehager, sier leder for oppvekst- og utdanningsutvalget i Tromsø.

Publisert Sist oppdatert

– Det blir litt forskjell fra barnehage til barnehage, men det som gjelder nå, er at de ikke kan tilby bare matpakke hjemmefra. Det blir slik det var før smitteverntiltakene satte inn, med matservering i barnehagen, sier leder for oppvekst- og utdanningsutvalget i Tromsø kommune, Benjamin Notkevich (SV), til avisen Nordlys.

Fristen for å få gjeninnført mattilbudet i de kommunale barnehagene er ifølge artikkelen 1. mars, men barnehagene har mulighet til å vente til 1. april hvis det er noen som trenger bedre tid til å forberede seg.

Nordlys skrev allerede i slutten av januar at foreldredrevne og private barnehager for lengst har gjenopptatt matserveringen. Kommunen holdt imidlertid igjen, fordi det ble krevende å kombinere smitteverntiltak og fravær som følge av sykdom hos ansatte, med tilberedning og servering av mat.

Notkevich sier det ikke bør være forskjell på tilbudet i kommunale og private barnehager.

– Det er noe som jeg har balet veldig med – at på noen områder pusher de private barnehagene oss ved at de leverer en del ting som vi ikke klarer å levere i kommunen. Da tenker jeg vi må ta den utfordringen i de kommunale barnehagene, og levere bedre kvalitet, slik at folk ønsker å velge kommunal barnehage. Dette er en sånn sak, sier han videre til avisen.

Han presiserer at det ikke har vært noens ønske å innføre matpakke-regimet, men at det har sin bakgrunn i smitteverntiltak. Mat i barnehagen er et tilbud som styrker barns helse, og visker ut forskjeller, sier Notkevich.

– Og det er kjempeviktig. Vi skal ha like muligheter i Norge, og det starter i barnehagen. Det er i det store og i det små, dette er kanskje i det små, men det bidrar til å viske ut forskjeller.

Utvalgslederen får også spørsmål om hvorfor noen kommunale barnehager har hatt matservering en stund, mens andre har ventet.

– De siste månedene har det ikke vært krav om det. Noen har følt at de har fått det til likevel, men nå er det krav om at alle barnehagene skal klare å levere det. Så vil det fortsatt være ulike tilbud en stund, men vi skal tilbake til normalen.

Powered by Labrador CMS