Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

Opphever eget vedtak

30. januar vedtok Tynset kommune å si opp samarbeidsavtalen med Mariskostiftelsen om drift og tilskudd til 20 barnehageplasser i Furumoen barnehage. Nå har kommunen opphevet sitt eget vedtak etter klage fra PBL.

Publisert Sist oppdatert

Rådmannen i Tynset kommune varslet i forrige uke PBL om at kommunen opphever sitt eget vedtak som ble gjort 30. januar. Årsaken er at kommunen ikke har forhåndsvarslet vedtaket i henhold til kravene i forvaltningsloven.

Det skriver Arbeidets rett.

I et brev datert 3. februar påpekte PBL at vedtaket fra Tynset kommune lider av klare saksbehandlingsfeil og innholdsmangler.

Tynset kommune på sin side mener Mariskostiftelsen har brutt grunnlaget for samarbeidsavtalen og poengterer også at stiftelsen ikke har fulgt opp samarbeidsavtalen som sier at barnehagen innen januar hvert år skal gi kommunen en orientering om tilbudsoversikt og beskrivelse av tilbudet.

Tynset kommune har mottatt to søknader fra potensielle kjøpere av barnehagen. Disse er varslet om at søknadene vil bli lagt fram til politisk behandling så snart kommunen har avklart sine forpliktelser mot Mariskostiftelsen.

Mariskostilftelsen orienterte i forrige måned kommunen om at de ville inngå en intensjonsavtale med Hoppensprett A/S som ny eier av Furumoen barnehage.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS