Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

Unngår mekling – enighet i lønnsoppgjøret i Norlandia-barnehagene

Mandag kom Unio, YS, LO Stat og Lederne til enighet med Spekter i lønnsoppgjøret for de ansatte i Norlandia-barnehagene.

Publisert

Partene skulle egentlig møtes til mekling mandag 2. september, etter at det ble brudd i forhandlingene i juni. Arbeidsgiver ba imidlertid om et nytt møte mandag 26. august, og det ble oppnådd enighet mellom arbeidsgiverorganisasjonene og Spekter, som forhandlet på vegne av Norlandia.

Partene i lønnsoppgjøret er enige om et generelt tillegg på 3,02 prosent, minimum 10.000 kroner. Dette betyr at lønnsoppgjøret samsvarer med resultatet i frontfaget på 3,2 prosent, opplyser Delta på sine nettsider. Tillegget gis med virkning fra 1. april.

– Det er svært positivt at man er blitt enige gjennom forhandlinger. Dette oppgjøret hadde ingen ting i seg som tilsa at det måtte gå til mekling, sier leder i YS-Spekter og Delta, Lizzie Ruud Thorkildsen, på Deltas nettsider.

Se protokollen fra forhandlingene mellom Spekter og Yrkesorganisasjonens Sentralforbund her.

– Vi har fått en økonomisk ramme på 3,2 prosent, som er på nivå med frontfaget. Årsaken til bruddet tidligere i år var et tilbud som lå langt lavere enn dette, sier nestleder Terje Skyvulstad i Utdanningsforbundet til forbundets nettsider.

Se protokollen fra forhandlingene mellom Spekter og Unio som forhandlet på vegne av Utdanningsforbundet her.

«I Lederne er vi nå fornøyde med at Norlandia er sikret en lønnsutvikling som er på samme nivå som resten av de norske arbeidstakerne», skriver organisasjonen på sine nettsider.

LO Stat forhandlet på vegne av Fagforbundet og Fellesorganisasjonen.

Powered by Labrador CMS