Ingen barnehagestreik - partene enige om pensjon

Fagforbundet og Delta varslet streik i åtte Norlandia-barnehager i Porsgrunn og Tromsø og påfølgende opptrapping i resten av landet fra mandag av. Streiken er nå avblåst, det ble klart etter at partene kom til enighet onsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

- Vi gleder oss over at vi vinner fram med hovedkravet vårt. Det betyr mye for de ansatte i Norlandia-barnehagene. Dette har vært en viktig kamp for en rettferdig pensjon, en pensjon som er lik for kvinner og menn og som varer livet ut, sier Mette Nord, leder i Fagforbundet til egne nettsider.

I protokollen fra riksmekleren, heter det følgende:

«Partene er enige om at Spekter, LO Stat og YS Spekter skal utrede en fremtidig tjenestepensjonsordning for private barnehager, inkl. AFP-ordning. PBL og Unio inviteres til å delta i dette arbeidet. Ordningen skal være innenfor de kostnadsrammer bevilgende myndigheter legger til grunn for private barnehager. Det vises i denne forbindelse også til at KS sammen med PBL har fremmet forslag om å sette ned et utvalg som skal belyse flere forhold ved finansiering av barnehagesektoren, både bemanningsnormer og pensjonspåslag. Videre vises det til at det i forbindelse med behandling av statsbudsjettet er foreslått å nedsette et hurtigarbeidende utvalg for å utrede finansieringen av private barnehager. Arbeidet skal være avsluttet innen hovedoppgjøret i 2022»

Partene kom også fram til følgende økonomiske tillegg:

  • Ufaglært kr 4000
  • Fagarbeider fra kr 4600 til kr 5000
  • Barnehagelærer tillegg på 1.1 prosent

Norlandia Preschool-overenskomsten omfatter Norlandia Barnehagene AS, Norlandia Barnehagene II AS, Onkel Tomms hytte AS, Arken Barnehage AS og ITS Barnehager AS.

Powered by Labrador CMS