Nok et mellomoppgjør er i havn.
Nok et mellomoppgjør er i havn.

Slik gikk det for barnehageansatte i HUK-oppgjøret

Virke har kommet til enighet i årets mellomoppgjør med samtlige fagforeninger som har partsforhold i alle sine HUK-overenskomster.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser Virke, som representerer arbeidsgiversiden, i en pressemelding tirsdag morgen.

HUK-området i Virke består av syv tariffavtaler innen helse, utdanning og kultur, som forhandles samtidig. Blant dem Landsoverenskomst for barnehager.

Også Fagforbundet og Utdanningsforbundet omtaler oppgjøret på sine respektive nettsider. Sistnevnte oppgir å ha 1600 medlemmer innen HUK-seksjonen i hovedorganisasjonen Virke, hvorav de fleste jobber i private skoler og barnehage.

Partene er enige om et resultat som gir økonomisk ramme på 5,2 – 5,4 % for de ulike overenskomstene. Det skal være et lønnsoppgjør på linje med resultatet i blant annet kommuneoppgjøret.

- Det har vært konstruktive forhandlinger og Virke er fornøyd med å komme til en enighet uten konflikt. Vårt mål har vært å finne en god balanse mellom arbeidstagernes behov for kjøpekraft og medlemmenes konkurransekraft. Det mener vi at vi har klart, sier Bernt Apeland, administrerende direktør i Virke.

Her er protokollen for mellomoppgjøret 2023.

Powered by Labrador CMS