De ansatte i Skautrollet naturbarnehage fikk en anstrengende dag på jobb i går. Styrer Wibece Hansen (rosa lue, midt i bildet) forteller om både snøballkrig og god stemning. på Leknes
De ansatte i Skautrollet naturbarnehage fikk en anstrengende dag på jobb i går. Styrer Wibece Hansen (rosa lue, midt i bildet) forteller om både snøballkrig og god stemning. på Leknes

Måtte stenge barnehagen: – 14 ansatte måket snø fem timer i strekk

Mandag var Skautrollet naturbarnehage på Leknes stengt. De ansatte måtte rett og slett måke ut barnehagen. Enorme snømengder og stor snøskredfare har skapt kaos i Lofoten de siste dagene.

Publisert

De siste dagene har snøkaoset i Lofoten skapt vproblemer. I går ble rundt 200 personer fra bygdene Skjelfjord og fra Ramberg evakuert. Det er store snømengder og skredføre langs veiene i området, og noen måtte derfor evakueres med båt, skriver Dagsavisen

Hovedveien gjennom Lofoten, E10, var stengt fra Nappstraumen og vestover - og i dag er fremdeles en rekke veier stengt på grunn av ras og rasfare. Snøskredvarslingstjenesten varsom.no betegner snøskredfaren i Lofoten som betydelig både mandag og tirsdag.

Skautrollet naturbarnehage ligger i Leknes sentrum, og som resten av Lofoten var også de nedsnødd etter helga. I en sak i Lofotposten beskrives innsatsen som ble lagt ned av de ansatte for å grave fram barnehagen etter det store snøfallet. 

– Det kom så mye snø søndag at alle rømningsveiene var sperret. Vi setter sikkerheten til barna og de ansatte høyest, så vi var ikke i tvil om at vi måtte holde stengt i dag. Barnehagen var bokstavelig tall nedsnødd, sier styrer Wibece Hansen til avisen.

Det var helt enormt med snø, men samtidig en grei dag på jobb.

Styrer Wibece Hansen

– Vi har et stort ansvar med så mange barn her, og foreldrene skal vite at det er trygt å sende ungene hit. Når vi er ferdig er alle rømningsveiene frie, legger hun til.

I dag er barnehagen åpen igjen. Og styreren tar det hele med et smil. 

– Det var mange støle kropper som kom på jobb i dag. Vi er 14 ansatte, og måket snø fem timer i strekk i går. Det var helt enormt med snø, men samtidig en grei dag på jobb. 

I dag skriver Nettavisen at noen av de evakuerte må belage seg på nok ei natt hjemmefra. I dag kommer geologer for å undersøke de rasutsatte områdene, og har med seg utstyr for å skyte ned snøpartier. I dag er en lang rekke veistrekninger i hele Lofoten stengt på grunn av ras eller rasfare, skriver Lofotposten

Mandag var flere skoler stengt, og skolebussene i Vestvågøy kommune innstilt. 

– Jeg vet at noen av barnehagene var åpne i går, mens noen valgte å stenge i løpet av dagen, sier Wibece Hansen, som aldri har opplevd å måtte stenge barnehagen på grunn av snø tidligere. 

– Men vi jobber jo i barnehage, så vi er vant til å stå i en storm, avslutter hun. 

Powered by Labrador CMS