Liten barnehagestreik blir tema på 1. mai

Den snart to uker lange streiken i Elvebakken barnehage i Inderøy vil bli tema i 1. mai-taler over hele landet, varsler LO.

Fagforbundet gikk 16. april ut i streik etter at de ikke fikk gjennomslag for kravet om tariffavtale. 

Barnehageeierens advokat Stein Bjørnar Dahl sa til barnehage.no på streikens første dag at den avtalen som Fagforbundet ønsker etter eierens oppfatning er så kostbar at det ikke vil være mulig å drive barnehagen på en god måte hvis kostnadene skal dekkes inn.

- Vi peker på at hun mottar offentlige tilskudd og foreldrebetaling på lik linje med andre barnehager, og vi mener derfor hun skal gi våre medlemmer de samme arbeids,- lønns- og pensjonsvilkårene som andre barnehageeiere gir, svarte Lise Ulseth, som er rådgiver ved Fagforbundets kompetansesenter i Trondheim.

Til adressa.no sier distriktssekretær Kristian Tangen i LO Trøndelag at streiken vil vare til en tariffavtale er på plass, og at de streikende får støtte over hele landet.

- På 1. mai vil de streikende bli omtalt i taler over hele landet - som et symbol på hva denne dagen handler om, sier Tangen til adressa.no.

Powered by Labrador CMS