Foreldrene Marlene Johansen, Alf-Tore Kristoffersen og Krister Marin Jensen synes det er trasig at barna i Gibostad barnehage ikke har et eneste lekeapparat utendørs.
Foreldrene Marlene Johansen, Alf-Tore Kristoffersen og Krister Marin Jensen synes det er trasig at barna i Gibostad barnehage ikke har et eneste lekeapparat utendørs.

Ny barnehage mangler lekeapparater – ordfører tror det skal ordne seg til våren

– Det holder ikke. Det er utrolig trasig for ungene, sier mamma Marlene Johansen til Folkebladet.

Publisert Sist oppdatert

Lenvik kommune i Troms har erstattet den gamle barnehagen på Gibostad fra 1980 med en ny. Sist vinter ble en skolefløy bygget om for 12 millioner kroner.

Men selv om barnehagen åpnet i høst, må barna trolig vente til neste år med å få noen utendørs lekeapparater. Ifølge avisa Folkebladet (NB! Krever abonnement) består uteområdet innenfor gjerdene utelukkende av grus.

Har jobbet dugnad

Foreldre har på dugnad ryddet skog og ordnet til slik at området skulle være klart for grunnarbeid og montering av lekeapparater. Lekeapparatene fra den gamle barnehagen skal etter planen flyttes over til det nye uteområdet.

–  Nå har vi fått beskjed om at dette arbeidet må vente til 2018, sier pappa Krister Marin Jensen til Folkebladet.

Til våren

Prosjektleder Martin Dreyer Ingebrigtsen i Lenvik kommune sier til avisa at det ikke foreligger noe vedtak fra kommunen om når lekeapparatene skal monteres. Han jobber nå med å avklare kostnadene sett opp mot de økonomiske rammene.

Ordføreren i Lenvik, Geir-Inge Sivertsen (H), sier til Folkebladet at hvis det er penger det står på, forventer han at det kommer opp en politisk sak eller at dette kommer inn i budsjettet for neste år.

– Nå har vi kommet til høst og vintersesong, men jeg tror det vil være mulig og realistisk å få til dette til våren, sier ordføreren til Folkebladet.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS