Trude Sydtanget er leder for barnehagedrift i Læringsverkstedet.
Trude Sydtanget er leder for barnehagedrift i Læringsverkstedet.

Læringsverkstedet overtar Risenga, Torshovhagen og Klengstua

Læringsverkstedet har kjøpt barnehagene Risenga i Asker, Torshovhageni Oslo og Klengstua i Halden fra selskapet Seraphin AS.

Publisert

- Vi har tro på disse barnehagene og har lyst til, i samarbeid med myndigheter, ansatte og foreldre, å drive gode kvalitetsbarnehager, sier leder for barnehagedrift i Læringsverkstedet, Trude Sydtangen til barnehage.no.

Overtakelsen skjedde fredag.

- Nå vil vi jobbe for å sikre gode arbeidsplasser og gode barnehageplasser, sier hun.

I medias søkelys

Selger er selskapet Seraphin AS -  som igjen er eid av Olav Vaagslid og Annette Grande. To av de tre barnehagene har vært i medias søkelys i løpet av det siste året.

I en tilsynsrapport konkluderer Asker kommune med at barnehageselskapet Risenga for 2015 og 2016 har betalt 330.000 kroner for mye i husleie til morselskapet Seraphin AS. Barnehagen har dessuten lånt ut penger til morselskapet uten at dette har vært gjort på markedsmessige vilkår, slik loven krever.

På bakgrunn av dette tilsynet i Risenga iverksatte Fylkesmannen i Oslo og Akershus økonomisk tilsyn ved Torshovhagen barnehage i Oslo, som hadde de samme eierne.

Etter tilsynet krevde Fylkesmannen at eierne skulle betale tilbake 5,4 millioner kroner til Oslo kommune. Blant annet mener Fylkesmannen at eierne har tatt ut urimelig høy lønn og betalt for høy husleie til sitt eget selskap. 

I saken om Torshovhagen har eierne sendt en klage. Denne klagen er så langt ikke ferdigbehandlet.

Etter at disse to sakene ble kjent, har Halden kommune varslet økonomisk tilsyn ved Klengstua barnehage. Det er foreløpig ikke kommet noen rapport etter dette tilsynet.

Vil starte med blanke ark

Trude Sydtangen i Læringsverkstedet ønsker ikke å kommentere historikken til barnehagene.

- Disse forholdene må de tidligere eierne svare for og rydde opp i. Vårt fokus er å trygge ansatte og foreldre på at dette skal være gode barnehager i framtiden.

- Har dere gjort andre vurderinger foran dette kjøpet enn når dere har kjøpt andre barnehager tidligere, for eksempel knyttet til omdømme?

- Jeg tenker at vi skal starte med blanke ark. Dette er godt drevne barnehager, men så er det noen ting knyttet til økonomi som tidligere eier må rydde opp i. I forhold til omdømme og drift, så tror jeg at Læringsverkstedet, med det apparatet vi har, kan bidra positivt, sier Trude Sydtangen.

Fredag ble barnehagene overtatt. De første møtene med foreldre vil skje til uka.

- Når kommer skiltet til Læringsverkstedet på veggene?

- Det er ennå litt uavklart ettersom vi nå går inn i ferietiden. Men det skal skje så fort som mulig.

  • Barnehage.no har forsøkt å komme i kontakt med tidligere eier Olav Vaagslid. Men han har så langt ikke besvart våre henvendelser.
Powered by Labrador CMS