Torbjørn Røe Isaksen setter ned et ekspertutvalg som skal bidra til å løfte barnehagelærerprofesjonen.
Torbjørn Røe Isaksen setter ned et ekspertutvalg som skal bidra til å løfte barnehagelærerprofesjonen.

Lanserer ny realfagstratergi

Onsdag legger kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fram en ny, nasjonal strategi for realfag.

Publisert Sist oppdatert

Norske elever sliter mer med matematikk og naturfag enn elever i mange andre land. Å gjøre matematikkundervisningen, sammen med naturfag og teknologi, bedre og mer spennende, er en viktig satsing for regjeringen. Derfor legger kunnskapsministeren nå fram en ny og mer målrettet strategi for realfagene.

Innen fire år bør vi kunne se resultater, mener han. Fallende resultater i realfag over år var hovedårsaken til at Isaksen i 2014 satte i gang arbeidet med en ny realfagsstrategi. Siden den gang har det kommet enda flere bekreftelser på at det haster med en slik strategi, sier statsråden.

Han peker på at eksamenskarakterene fra avgangselevene i 10. klasse i vår var de svakeste noensinne. 40 prosent fikk karakteren 1 eller 2 i matematikk, dermed ble snittet for første gang liggende på 2-tallet.

– Det burde bekymre oss alle, og vi er nødt til å gjøre noe med dette, sier Isaksen til NTB.

Økte forskjeller Blant hovedtiltakene i Isaksens strategi er ny og bedre undervisning i realfagene, systematisk jobbing med matematikk i alle landets barnehager og bedre tilrettelegging både for de høyest og de lavest presterende elevene.

Powered by Labrador CMS