Flere trær i søm barnehage i Kristiansand hadde blitt revet over ende av ekstremværet
Flere trær i søm barnehage i Kristiansand hadde blitt revet over ende av ekstremværet "Knud". Foto: Privat

Sånn så det ut da Karin kom i barnehagen etter ekstremværet

- Noe sånt har vi aldri opplevd før, sier styrer Karin Strømme.

Publisert

Lørdag dro hun til de to barnehagene hun er styrer for, for å sjekke om ekstremværet "Knud", som hadde herjet på Sør- og Østlandet før helgen, hadde gjort noen skader.

Og det hadde det. Både i Søm barnehage og Askeladden barnehage i Kristiansand hadde flere trær veltet over ende som følge av den kraftige vinden.

Ryddet opp mandag

- I Søm barnehage var det tre-fire trær som var blitt tatt. Og i Askeladden var det tre store eiker som lå nede, sier Karin Strømme.

Noen av trærne har også påført barnehagegjerdene skader.

Da hun så ødeleggelsene, tok Karin Strømme kontakt med parkvesenet i Kristiansand kommune. De sendte ut mannskaper mandag morgen for å rydde opp.

- Aldri fare for barna

Det var ifølge Strømme aldri fare for at uværet før helgen skulle påføre barn eller ansatte i barnehagen noen skader. Med bakgrunn i værmeldingen ble det inneaktiviteter for alle om ettermiddagen fredag.

- Barna taklet det greit. Jeg tror ikke noen av dem ble redde for at noe skulle skje. Men det handler jo også litt om hvordan vi ansatte pratet med dem, sier Karin Strømme.

Hun har aldri før opplevd at været har herjet såpass hardt med barnehagene og er nesten litt overrasket over ødeleggelsene.

- Jeg mente selv at vi lå litt lunt til i forhold til de mest værutsatte stedene. Men det var visst feil, sier barnehagestyreren.

Powered by Labrador CMS