Randi og Hans Jacob Sundby eier og driver Læringsverkstedet, som Solkollen-barnehagene er en del av.
Randi og Hans Jacob Sundby eier og driver Læringsverkstedet, som Solkollen-barnehagene er en del av.

Tre nye barnehager inn i Solkollen-konseptet

Heimly barnehage er det foreløpig ferskeste tilskuddet i Solkollen – Læringsverkstedets nasjonale satsing på barnehage med utvidet kristen formålsparagraf.

Publisert Sist oppdatert
{}

Med det er det i alt 16 barnehager i Solkollen-kjeden.

Læringsverkstedet tok over de fire Solkollen-barnehagene i Kristiansand i juni 2016, i tillegg til at det allerede var tre kristne barnehager i konsernet fra før.

Siden da har Solkollen-kjeden vokst. Like før jul ble Saron barnehage i Hokksund og Bøle misjonskirkes barnehage i Skien kjøpt opp. Med overtakelsen av Heimly barnehage i Tromsø 1. januar har kjeden vokst seg over dobbelt så stor i løpet av et drøyt år.

Startet i Kristiansand

– Solkollen har sitt utspring i barnehagene som Filadelfia i Kristiansand har bygd opp gjennom 15 år. Vår ambisjon er å bygge et nasjonalt fellesskap for barnehager med utvidet formål, for å videreføre den kristne kulturarv og tradisjon i Norge, skriver de nye eierne i en pressemelding.

Det er ekteparet Hans Jacob og Randi Sundby som eier og driver Læringsverkstedet.

– Vi tok over de fire barnehagene i Kristiansand for halvannet år siden, og etablerte med det et eget konsept sammen med de tre barnehagene med kristent formål vi allerede hadde, sier kommunikasjonsleder Marit Rasmussen i Læringsverkstedet.

Kristent konsept

– Vi ønsker å øke mangfoldet og å ha flere konsepter i Læringsverkstedet. Da var det naturlig å ha et eget konsept for de kristne barnehagene, sier Rasmussen.

De siste årene har satsingen på Naturbarnehager, DoReMi-barnehager, idrettsbarnehager og nå barnehager med utvidet kristent formål blitt tydeliggjort.

– Har dere planer om ytterligere nye konsepter i kjeden?

– Nei, ikke så langt. Men det finnes veldig mange ulike typer satsningsområder i våre barnehager, alt fra gårdsbarnehager og maritime barnehager til estetiske barnehager og kulturbarnehager.  

Etablerer seg i nord

Solkollen-barnehagene drives med forankring i kristen tro og tradisjon, og har utviklet sin egen pedagogiske metode basert på kristne verdier og høytider.

Mens hovedkontoret til Læringsverkstedet er på Jessheim, har Solkollen-barnehagene hovedkontor i Kristiansand.

Heimly barnehage i Tromsø blir så langt den nordligste Solkollen-barnehagen.

– Etter en tids vurdering har Norkirken Tromsø valgt å overlate Heimly barnehage til nye eiere. For oss var det tydelig at Solkollen og Læringsverkstedet utpekte seg som den beste kandidaten til å overta driften. Den kvaliteten de står for og det tydelige konseptet de har for barnehager med utvidet formål ble for oss avgjørende. Vi er svært trygge på det valget vi har foretatt, sier styreleder i Norkirken Tromsø, Tordis Keiledal, i en pressemelding.

Heimly ble en del av kjeden 1. januar i år.

Flere på tur inn

Læringsverkstedet har mer enn 200 barnehager i Norge, med til sammen over 5000 ansatte.

– Jeg vet at det er flere barnehager som er på vei inn i Solkollen-kjeden, og at det er nært forestående, sier Rasmussen.

– Hvor store ambisjoner har dere for denne delen av Læringsverkstedet?

– Da må jeg si det vi pleier å si: Det viktigste for oss er å drive gode barnehager, uansett hvilken type. Vi har ikke lagt noen strategi på hvor mange kristne barnehager vi ønsker. Men vi ser at det er mange menigheter og foreninger som eier kristne barnehager, som etter hvert ser fordelen med å være en del av et større fellesskap, sier Rasmussen.

Powered by Labrador CMS