Frykter at overgrepssaken øker i omfang

Publisert Sist oppdatert

Fredag ble en barneahgeansatt i 30-årene ble pågrepet og siktet for å ha voldtatt en fire år gammel gutt i en barnehage i Bergen.

– Jeg frykter at det skal dukke opp mer, seier lederen av barnehagen.

Bergensavisen har snakka med barnehagestyreren i barnehagen, som forteller at de ansatte reagerte med sjokk og vantro da kollegaen deres ble pågrepet av politiet fredag i forrige uke.

– Han var en dyktig pedagog som lyttet og hadde tid til ungene. Nå ser vi at han har hatt helt andre hensikter. Har han lurt oss, er det et totalt svik. Vi er helt utmattet, vi er sinte, lei oss, og vi har grått, seier styreren.

Overgrepet skal ha skjedd onsdag, to dager før pågripelsen, og mandag ble mannen varetektsfengslet i fire uker. TV 2 erfarer at han skal ha tilstått å ha gjort seg skyldig i overgrep mot flere, navngitte barn.

Ifølge avisa begynte den siktede å jobbe i barnehagen igjen i januar i år. Han har tidligere arbeidet der fram til 2012, og i mellomtida har han vært engasjert i en annen barnehage i Bergen.

Mannen er også siktet for å ha lastet ned overgrepsbilder av barn fra Internett.

Den kommunale barnehagen vil være åpen tirsdag. Allerede når foreldrene leverer barna i barnehagen på morgenen, vil de bli møtt av et kriseteam fra kommunen. Mannen har levert plettfri vandelsattest, melder TV 2.

Powered by Labrador CMS