Oslo tinghus.
Oslo tinghus.

23-åring dømt etter at jente (2) drakk avløpsåpner i barnehagen

Publisert Sist oppdatert

Jenta, som nå er fem år, fikk alvorlige etseskader i halsen etter at hun drakk avløpsrens i barnehagen. Nå er en kvinnelig barnehageassistent dømt for å uaktsomt ha påført jenta livsvarige skader.

Det melder NRK.

Ifølge tiltalen skal kvinnen 8. april 2014 ha helt avløpsåpner over på en drikkeflaske. Flasken med avløpsåpner ble lukket og satt på plass, mens drikkeflasken inneholdende avløpsåpner ble stående på håndvasken på badet. En da to år gammel jente tok flasken, drakk av innholdet og fikk etseskader i spiserøret. Ifølge tiltalen fikk jenta umiddelbart sykehusbehandling, som varte frem til begynnelsen av juli 2014. Hun fikk likevel livsvarige skader og må behandles under narkose hver andre til tredje uke.

Kvinnen erkjente straffskyld da saken startet i Oslo tingrett. Nå er hun dømt til 30 dager betinget fengsel, med en prøvetid på to år. Hun er også dømt til å betale jenta 100 000 kroner i erstatning.

Retten mener det er formildende at assistenten ikke hadde fått opplæring i håndtering av kjemikalier. Den mener også det er formildende at hun er ung og at saken har vært en stor belastning for henne, skriver NRK.

Powered by Labrador CMS