Fant narkotikadedepot i barnehage og skole

Funn av narkodepoter i barnehager og skoler i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Rundt 90 personer er pågrepet i en pågående større aksjon mot kriminelle nettverk i sørøstlige deler av hovedstaden. 25 av dem er pågrepet den siste uken.

På en pressekonferanse tirsdag utdyper politiet at de har pågrepet nærmere 70 andre i tidligere stadier av etterforskningen, som har pågått i flere måneder. Politiet opplyser at de ønsker å svekke kriminelle nettverk som har ført til utrygghet for borgere i Oslo Øst/Sør-Øst.

Oslopolitiet opplyser at det også er gjort beslag av funksjonelle våpen, men vil ikke presisere hvor disse er beslaglagt. De bekrefter imidlertid at politiet har funnet narkodepoter i barnehager og skoler, uten å utdype mer.

Politiet sier de ser svært alvorlig på situasjonen. Spesielt bekymret er de over at de kriminelle nettverkene rekrutterer barn og ungdom langt under 18 år til å selge narkotika.

I en pressemelding tirsdag opplyser politiet at fem personer er varetektsfengslet den siste uken, og at de er siktet for narkotikalovbrudd. De er også ilagt brev- og besøksforbud i fire uker og fullstendig isolasjon i to uker, ifølge fengslingskjennelsen.

Av alle kjennelsene går det fram at politiet er inne i en meget tidlig fase av en større etterforskning med sannsynlig flere involverte, og retten hørte at det var svært avgjørende at de fikk gjøre dette arbeidet uhindret av innblanding fra siktede eller andre med interesser i saken.

I en av sakene fremgår det av spaningsrapporten at det er betydelig omsetning av narkotika på Holmlia i Oslo og at dette er organisert. Politiet påpeker også overfor retten at de arbeider aktivt med å avdekke bakmenn, og at ytterligere pågripelser ikke kan utelukkes.

Ifølge NRK er de øvrige pågrepne både unge og voksne, og flere av dem skal være knyttet til Søndre Nordstrand bydel i Oslo.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS