Politiet vil henlegge sak mot barnehageansatt

Politiet anser seg som ferdig i etterforskningen av saken hvor en mannlig barnehageansatt var siktet. Nå innstiller de på å henlegge saken.

Publisert Sist oppdatert

En barnehageansatt i Øst-Finnmark var siktet for seksuell handling mot barn i barnehagen. Mannen ble pågrepet i oktober. I sin innstilling til Statsadvokaten, foreslår politiet at saken skal henlegges som intet straffbart forhold. Det melder iFinnmark (for abonnenter).

 – Det er ikke overraskende at politiet nå vil henlegge saken når ikke straffbare forhold er funnet. I slike saker man må gi politiet rom til å la de gjøre den etterforskning de trenger. Det har siktede gjort, og politiet har ikke funnet noe straffbart, sier advokat Hans Arne Nysæther til avisen. Han er forsvarer for mannen.

 Det var lørdag 26. oktober at politiet i Finnmark mottok en bekymringsmelding rettet mot mannen. Det ble opprettet undersøkelsessak, og politiet igangsatte umiddelbart etterforskning. Kvelden etter ble en mann pågrepet. Han ble siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 297, for å ha foretatt en seksuell handling mot barn. Siktelsen omfattet seksuell handling mot flere barn.

Nå er det opp til Statsadvokaten å avgjøre om saken skal henlegges.

 

LES OGSÅ: Barnehageansatt siktet: Avhør av barna tar mer tid enn beregnet

LES OGSÅ: Mistenkt barnehageansatt løslatt - ilagt besøksforbud og meldeplikt

LES OGSÅ: Barnehageansatt pågrepet etter mistanke om seksuell handling mot barn

Powered by Labrador CMS