I et rettsmøte i Haugaland tingrett for forlengelse av varetektsfengslingen av den siktede, forklarte han at han aldri har vært inne i den aktuelle barnehagen.
I et rettsmøte i Haugaland tingrett for forlengelse av varetektsfengslingen av den siktede, forklarte han at han aldri har vært inne i den aktuelle barnehagen.

Kan bli felt av DNA: Tatt for brannstiftelser, kan stå bak innbrudd i barnehage for over tre år siden

En tenåring som er fengslet for tre brannstiftelser i garasjer på Stord, er nå også siktet for to innbrudd i en barnehage, der det ble funnet en hjemmelaget bombe utenfor.

Publisert

Det skriver Haugesunds Avis (krever innlogging).

En barnehage i et kirkebygg ble i november 2016 rammet av uvelkomment besøk. Politiet har fått treff på tenåringens DNA fra innbruddsstedet i den mer enn tre år gamle saken, der barnehagen i et kirkebygg ble hjemsøkt av uvedkommende to ganger samme novemberdag i fjor, først om ettermiddagen og deretter sent på kvelden.

I et rettsmøte i Haugaland tingrett for forlengelse av varetektsfengslingen av den siktede, forklarte han at han aldri har vært inne i den aktuelle barnehagen, men at han har vært i kirken i samme bygget. Han har ingen tanker om hvorfor hans DNA likevel er funnet i barnehagen.

Tenåringen ble varetektsfengslet i nye fire uker, fram til 10. april, men han har anket denne avgjørelsen, opplyser hans forsvarer, advokat Siri Trude Øvstebø til avisen. Siktede erkjenner heller ikke straffskyld for verken innbruddene eller brannstiftelsene han nå er siktet for.

Siktelsene for de tre brannstiftelsene i Kviteluren og Øklandslia på Rommetveit i desember og januar, gjør at det, sammen med DNA-funnet, er skjellig grunn til å mistenke ham også for innbruddene i november 2016, mener Haugaland tingrett.

Det vises i så måte til at også barnehagen synes å være forsøkt påtent eller utsatt for skadeverk, idet det etter innbruddene ble funnet en hjemmelaget Plumbo/malingsbombe utenfor.

Powered by Labrador CMS