Saken mot en barnehageansatt i 30-årene ble henlagt av statsadvokaten, nå klages henleggelsen inn for Riksadvokaten.
Saken mot en barnehageansatt i 30-årene ble henlagt av statsadvokaten, nå klages henleggelsen inn for Riksadvokaten.

Bistandsadvokat klager på henleggelse av sak mot barnehageansatt

Henleggelsen av saken mot en mannlig barnehageansatt blir klaget inn for Riksadvokaten. Det opplyser bistandsadvokat Cecilie Wallevik til Bergens Tidende.

Publisert

– De pårørende er uenige med statsadvokatens avgjørelse og hans syn på bevissituasjonen. Dette gjelder små barn, og de vil prøve klagemuligheten, uttaler Wallevik til BT.

Mannen i 30-årene satt i varetekt i to måneder, etter mistanke om seksuelle overgrep. Statsadvokaten henla saken, i strid med politiets ønske, ifølge NRK.

Mannen i 30-årene, ble pågrepet mandag 4. februar på vei til jobb og siktet for overgrep mot ett av barna i barnehagen han jobbet. Barnehageassistenten arbeidet ifølge BA i den aktuelle barnehagen i en årrekke, og har vært en populær ansatt som har nytt respekt blant både foreldre, kolleger, venner og bekjente.

Etter hvert ble siktelsen utvidet til å også gjelde seksuell handling mot et annet barn, og mannen satt til sammen to måneder i fengsel. Barna det ble mistenkt var utsatt for overgrep ble avhørt på Barnehuset.

– Saken er nå henlagt etter bevisets stilling. Det er ikke tilstrekkelig bevis til at det er grunnlag for å ta ut tiltale for retten, sa Høvik til BA tidligere i uken.

–  Vi konstaterer at statsadvokaten mener det samme som vi har hevdet hele tiden, nemlig at det ikke er bevismessig grunnlag for anklagen, sier forsvarer Kaj Wigum til BT.

Han sier hans klient hele tiden har nektet skyld.

– Det ble gjort en grundig etterforskning med tilrettelagte avhør av barn, ansatte i barnehagen og foreldre, sier Høvik.

Powered by Labrador CMS