Jan Tore Sanner har vært kunnskaps- og integreringsminister siden 17. januar 2018.

KrFU ber moderpartiet kreve kunnskapsministeren

Kunnskaps- og integreringsministeren blir byttet ut dersom ungdomspartiet til KrF får viljen sin, melder NRK. Disse statsrådspostene vil ungdomspartiet at KrF forlanger for å gå inn i regjeringen.

Publisert

NRK melder at et samlet sentralstyre i KrFU ber KrF kreve følgende tre statsrådsposter i forhandlingene om å gå inn i Erna Solberg-regjeringen:

  • Kunnskaps- og integreringsministeren
  • Barne-, familie- og likestillingsministeren
  • Utenriksministeren

Tre Høyre-politikere fyller i dag disse postene.

Jan Tore Sanner (H) ble utnevnt til kunnskaps- og integreringsminister 17. januar 2018, og overtok med det det politiske ansvaret for barnehagesektoren. Linda Hofstad Helleland (H) og Ine Eriksen Søreide er henholdsvis barne- og likestillingsminister og utenriksminister.

– Vil ha en kunnskapsminister fra KrF

– Jeg tenker det er opplagt at KrF med sin profil skal ha barne- og likestillingsministeren, og at også «familie»-begrepet skal inn igjen i den tittelen, sier KrFU-leder Martine Tønnessen, til NRK.

– Så vil vi ha en kunnskapsminister fra KrF. Vi skiller oss i skolepolitikken fra Høyre ved at vi er opptatt av å se hele mennesket, og at skolen skal være mer enn et testregime, fortsetter hun.

På spørsmål fra NRK trekker Tønnessen frem flere personer hun mener bør vurderes for en posisjon i KrFs regjeringsapparat:

  • Rebekka Ljosland (28), byråd for helse- og omsorg i Bergen
  • Inger Lise Hansen (37), tidligere nestleder i KrF
  • Ida Lindtveit (26), tidligere KrFU-leder og fylkestopp i nye Viken
  • Bjørg Tørresdal (60), tidligere stortingsrepresentant
  • Dag Inge Ulstein (37), nylig avgått finansbyråd i Bergen
  • Daniel Siraj (43), konsernsjef i OBOS og tidligere aktiv i Oslo KrF

I tillegg kommer forhandlingsleder Kjell Ingolf Ropstad, skriver NRK. Ropstad er favoritt til å bli ny partileder i KrF, og er selvskreven som statsråd om forhandlingene med Solberg-regjeringen lykkes.

For tiden pågår det samtaler mellom Høyre-Frp-Venstre-regjeringen og KrF. Dersom alle fire partiene ønsker å gå videre til formelle regjeringsforhandlinger skjer det først over nyttår, skriver NRK.

Powered by Labrador CMS