- Positivt at myndighetene nå kommer med klare og tydelige føringer

Administrerende direktør i PBL, Anne Lindboe, sier den umiddelbare reaksjonen er at det er positivt at myndighetene nå kommer med klare og tydelige føringer.

Publisert Sist oppdatert

Statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie opplyste på en pressekonferanse torsdag ettermiddag at samtlige av landets barnehager og skoler skal stenges.

Administrerende direktør i PBL, Anne Lindboe, sier den umiddelbare reaksjonen er at det er positivt at myndighetene nå kommer med klare og tydelige føringer.

LES OGSÅ: Statsministeren: Alle landets barnehager stenges

– Det har vært en frustrerende situasjon fram til nå, med ulik praksis i kommunene. At det nå tas grep for å forhindre ytterligere smittespredning, er selvsagt noe vi i sektoren ønsker å bidra til, sier hun. 

Samtidig minner hun om at barnehagene på et tidspunkt skal åpnes igjen. 

– Både nå og framover etterspør vi tydelige anbefalinger fra helsemyndighetene. Slik situasjonen har vært fram til nå, har det vært uholdbart. 

Lindboe sier at beskjeden om at barnehagene skal stenge samtidig åpner for mange problemstillinger og spørsmål fra barnehagene. 

– Vi vil gi løpende informasjon om situasjonen til våre medlemsbarnehager via nettsidene våre, sier hun. 

– Respekterer og støtter beslutningen

Utdanningsforbundets leder, Steffen Handal, sier på forbundets nettsider at de respekterer og støtter beslutningen om stengning av barnehager og skoler.

Utdanningsforbundet skriver at de anerkjenner at nøkkelpersonell i en rekke livsviktige samfunnsfunksjoner vil kunne få problemer med å komme seg på jobb dersom de ikke har noen til å ta seg av deres barn på dagtid.

– Samtidig er barnehager og skoler møteplasser der smittefaren er høy. For noen barnehagebarn, elever og lærere kan dette være kritisk, påpeker Handal.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie sa under pressekonferansen torsdag ettermiddag at ledere av barnehager og rektorer ved barneskoler må sørge for et tilbud til barn av personell i helse- og omsorgstjenesten, transportsektoren eller innen andre kritiske samfunnsfunksjoner.

– Alle steder der er nødvendig må det etableres åpne skoletilbud for barn som trenger det. Det kan dreie seg om elever som ikke har et annet tilbud fordi foreldre må på jobb som følge av pandemien, sier Handal på Utdanningsforbundet.no.

Utdanningsforbundet skriver på sine nettsider at de forventer at alle arbeidsgivere legger til rette for at lærere som tilhører risikogruppene og lærere som i sin husstand har nærstående som tilhører risikogruppene, skjermes særskilt. Disse bør uansett ha hjemmekontor, mener forbundet.

Powered by Labrador CMS