I dag er begge barnehagene i Båtsfjord kommune i Finnmark stengt.
I dag er begge barnehagene i Båtsfjord kommune i Finnmark stengt.

Ti ansatte testet positivt - stenger barnehagene

– Det største utbruddet i Båtsfjord i pandemien.

Publisert Sist oppdatert

«På grunn av økende smittesituasjon i Båtsfjord kommune, ser vi oss nødt til å stenge barnehagene.»

Det var beskjeden som gikk ut i form av en pressemelding fra Finnmarks-kommunen søndag kveld, etter at ti ansatte ved Klausjorda barnehage, to barn i Klausjorda barnehage og to barn på Nordskogen skole testet positivt på hurtigtest.

Det er to barnehager i Båtsfjord, begge kommunale. Nå er begge stengt: Nordskogen barnehage vil i første omgang holde stengt mandag, mens Klausjorda barnehage vil holde stengt mandag, tirsdag og onsdag, og vil tidligst åpne torsdag denne uken.

– Vi regner med at vi har fått det nå. Det er det største utbruddet i Båtsfjord gjennom pandemien. Vi har tidligere vært skånet og mesteparten av smitten har vært importsmitte som vi har hatt full kontroll på, sier ordfører Lone Johnsen til iFinnmark (krever innlogging).

Begge de to barnehagene har 46 plasser.

– Det er et høyt smittetall med ti på Klausjorda som har påvist smitte med hurtigtest. Forhåpentligvis er ingen i Nordskogen smittet, men vi holder stengt på mandag for å få kontroll på situasjonen. Vi tar det som et føre-var prinsipp, sier ordføreren videre til avisen.

Båtsfjord står nå overfor det største utbruddet, og ordføreren legger ikke skjul på at det er en belastning for samfunnet.

Særlig fiskeindustrien vil kjenne på det, ettersom disse yrkene ikke er så høyt på prioriteringslisten av samfunnskritiske yrker.

– Det blir en belastning, for vi har masse folk som ikke kan gå på jobb, spesielt i fiskeindustrien vil jeg tro. Det kommer sist på listen av samfunnskritiske yrker som står i pressemeldingen. Så dette blir en stor belastning for Båtsfjord i forhold til at vi må senke produksjonen, sier hun og legger til at man ennå ikke vet hvordan dette kan påvirke butikkvirksomheten.

Powered by Labrador CMS