I Indre Østfold kommune kan åpningstiden i de kommunale barnehagene bli redusert med en time - fram til utgangen av mars neste år.
I Indre Østfold kommune kan åpningstiden i de kommunale barnehagene bli redusert med en time - fram til utgangen av mars neste år.

Reduserer åpningstiden: «Ansatte er så utslitte at de gråter på jobb»

Politikerne i Indre Østfold har vedtatt å redusere åpningstiden i barnehagene med en time, i første omgang fram til nyttår.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Smaalenenes Avis (krever innlogging).

Det betyr at de kommunale barnehagene går fra 10,5 timer til 9,5 timer åpningstid fra og med i dag.

Ifølge barnehagefakta.no er det i alt 34 ordinære barnehager i kommunen. Av disse er 15 kommunale. Det går i alt 1 123 barn i de kommunale barnehagene i kommunen.

Les også: Politikerne går inn for å redusere åpningstiden med en time.

Ifølge Smaalenenes Avis er årsaken at ansatte er syke, i karantene eller utslitt. Da blir belastningen for stor på de gjenværende. Avisen skriver også at nabokommunene Rakkestad, Nordre Follo, Marker og Sarpsborg har gjort akkurat det samme, men ifølge opplysninger barnehage.no har fått etter at artikkelen ble publisert, stemmer det ikke at dette gjelder de kommunale barnehagene i Nordre Follo.

I kommunestyremøtet der vedtaket ble gjort snakket flere av politikerne om situasjonen i barnehagene:

– Sykefraværet på en småbarnsavdeling var så stort at 75 prosent av de ansatte var borte - en ansatt var igjen og skulle holde styr på småunger som knapt kan gå. Dette går jo ikke, sa varaordfører Kathrine Hestø Hansen (Ap).

– Mange ansatte er i karantene. Belastningen på dem som er på jobb blir for stor. Mange jobber seg snart i hjel. De er utslitte og gråter, og årsaken er covid-19, kommenterte Rowena von Ohle (Frp) ifølge avisen.

Mens Høyre var mer nyansert. Partiet ønsket ikke å redusere barnehagenes åpningstid for at foreldre skal få være i ordinær jobb.

– Men det må være opp til hver enkelt barnehage å justere åpningstiden, sa Per Hermann Bodal (H).

Powered by Labrador CMS