Barnehage 2020 blir avlyst. Her fra Barnehage 2018
Barnehage 2020 blir avlyst. Her fra Barnehage 2018

Flytter og avlyser: Barnehagekonferanser må ta korona-grep

Nordiske impulser flyttes til månedskiftet november/desember, mens Barnehage 2020 og Toddlerkonferansen avlyses. Det er status etter at koronapandemien ble et faktum.

Publisert

Toddlerkonferansen var de første til å beslutte at årets utgave måtte avlyses. Det ble klart allerede på tirsdag.

– Så snart situasjonen har stabilisert seg vil vi se på muligheten for å sette opp igjen en tilsvarende konferanse, melder Kanvas som står bak konferansen.

Flytter

Nordiske impulser skulle egentlig gå av stabelen 4. og 5. mai i Oslo. Nå har arrangørene bestemt at de flytter hele konferansen til november/desember:

– På grunn av koronautbrudet har vi sett oss nødt til å flytte denne konferansen. Alle foredragsholderne er med på flyttingen, og det blir ingen endringer i programmet. Nye datoer er mandag 30. november og tirsdag 1. desember, melder arrangøren på sine nettsider.

Avlyser

Koronaviruset får også konsekvenser for Barnehage 2020. Konferansen og messen skulle gå av stabelen 6. og 7. mai. Og ifølge PBL som arrangerer det hele var det allerede mer enn 500 deltakere som hadde meldt sin ankomst.

– Vi er selvfølgelig veldig lei oss for at situasjonen har blitt slik, men vi håper alle har forståelse for situasjonen. Her må vi alle bidra for å unngå videre spredning av koronaviruset. Liv og helse kommer alltid først og når epidemien har utviklet seg som den har gjort, mener vi det har vært helt nødvendig å treffe disse tiltakene, sier administrerende direktør i PBL, Anne Lindboe.

– Kurs og andre arrangement medfører gjerne stor reisevirksomhet fra store deler av landet. Samling med mange mennesker utgjør også en stor risiko for spredning av koronaviruset og vi har derfor valgt å avlyse aktiviteter ut april, legger hun til.

PBL opplyser at de ikke har rukket å informere alle som er berørt, men at deltakerne vil bli fortløpende kontaktet. 

Powered by Labrador CMS