Det er foreløpig uklart når barnehagen eller deler av barnehagen kan åpne igjen, forteller Gustav Øverli, velferdsdirektør i Studentsamskipnaden i Trondheim.
Det er foreløpig uklart når barnehagen eller deler av barnehagen kan åpne igjen, forteller Gustav Øverli, velferdsdirektør i Studentsamskipnaden i Trondheim.

Barnehage stengt etter at ansatt fikk påvist koronavirus

Tirsdag fikk en ansatt ved Moholt barnehage i Trondheim påvist koronasmitte. Barnehagen er stengt inntil videre.

Publisert

Den ansatte har kun vært i kontakt med barn i kohorten hvor vedkommende jobber, skriver Adresseavisen. (Krever innlogging)

– Vi stenger likevel barnehagen inntil videre til det kommer eventuelle nye pålegg fra smittevernkontoret, sier velferdsdirektør Gustav Øverli i Studentsamskipnaden i Trondheim (Sit) til avisa.

Det er Sit som driver studentbarnehagen på Moholt.

Alle i karantene

Barnehagen har 126 barn. Alle barn og ansatte er pålagt karantene inntil videre.

– Hvorfor valgte dere å stenge hele barnehagen når den ansatte som har fått påvist koronavirus kun har vært i kontakt med barn i sin kohort?

– Det er etter råd vi har fått av Trondheim kommune og smittevernkontoret. Vi er en stor barnehage og har ikke ønsket å ta noen sjanser akkurat nå med den oppblomstringen av smitte i samfunnet som vi har sett den siste tiden, sier Gustav Øverli til barnehage.no.

Uklart når barnehagen kan åpne igjen

Smittevernkontoret er i gang med smittesporing og kartlegging av kontaktene den ansatte har hatt.

– Vet dere hvor lenge barnehagen vil være stengt?

– Vi må forholde oss til de tilbakemeldingene vi får fra Trondheim kommune om smittesporingsarbeidet som forgår der. Jeg har vært i kontakt med kommunen i formiddag og vil ha mer kontakt med dem utover dagen. Vi håper å få vite noe mer konkret i løpet av dagen, men de er enda tidlig i smittesporingen. Vi har oversendt informasjon som kommunen har etterspurt og prøver å bistå så godt vi kan for at de skal kunne kartlegge situasjonen, sier Øverli.

Det er foreløpig uklart når barnehagen eller deler av barnehagen kan åpne igjen, forteller han.

Powered by Labrador CMS