– At mange fortsetter å ta tredje dose er også avgjørende for at barna våre skal kunne gå på skole og i barnehage, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap). Bildet er tatt under en pressekonferanse ved en tidligere anledning.
– At mange fortsetter å ta tredje dose er også avgjørende for at barna våre skal kunne gå på skole og i barnehage, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap). Bildet er tatt under en pressekonferanse ved en tidligere anledning.

Venter booster-boom i barnehagene i januar

Før uke tre vil 65 prosent av de ansatte i skole og barnehage enten ha fått oppfriskningsdose eller er klare for vaksinasjon.

Publisert

Nå har 50 000 ansatte i skole og barnehage, rundt 20 prosent, fått tredje vaksinedose mot korona. Det viser nye tall fra Folkehelseinstituttet (FHI), presentert i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

Alle ansatte med tre vaksinedoser slipper karantene så lenge det er mer enn en uke siden de tok siste dose.

– Regjeringen har bedt kommunene prioritere å vaksinere ansatte i barnehage og skole. Det er bra at mange kommuner gjør det og at ansatte tar vaksinen. Med tredje dose vil flere unngå å bli syke, og de vil slippe karantene også på fritiden. At mange fortsetter å ta tredje dose er også avgjørende for at barna våre skal kunne gå på skole og i barnehage, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

Andelen ansatte i skole og barnehage som er vaksinert med tredje dose har økt fra 11,5 prosent til 19 prosent på én uke. I uke 51 fikk 19 000 ansatte oppfriskningsdoser mot 18 000 doser i uke 50.

Det nødvendige intervallet mellom dose to og oppfriskningsdosen på 20 uker, setter en begrensning på hvor raskt vaksineringen kan gjennomføres. Men de neste ukene vil mange ha nådd dette intervallet, ifølge pressemeldingen.

– Snart vil to av tre ansatte være vaksinerte eller klare for vaksinasjon. Det er viktig at kommunene fortsetter det viktige arbeidet med å prioritere ansatte i skoler og barnehager. Alle ansatte bør prøve å ta vaksine så fort dere kan. Ta kontakt med kommunen hvis du ikke har hørt noe, sier Brenna.

Dette er karantenereglene

  • Alle som er øvrig nærkontakt til en som er smittet kan teste seg ut og gå på jobb eller studier etter tre dagers karantene. På fritiden har man karantene i minst 7 døgn.
  • Ansatte i barnehage, skole og voksenopplæring kan teste seg ut og gå på jobb fra dag 1. Som alle andre nærkontakter må også de i karantene på fritiden, men de er altså unntatt smittekarantene i arbeidstiden, forutsatt at de tester seg på døgn 3 og 7 etter nærkontakten. Unntaket innebærer også at man kan reise for eksempel kollektivt til og fra jobb, Unntaket innebærer også at man kan reise for eksempel kollektivt til og fra jobb, og for å hente og levere egne barn i skole og barnehage.
  • Unntakene fra karanteneglene over gjelder ikke dersom du bor sammen med eller har vært tilsvarende nær den som er smittet.
  • Både ansatte i barnehager og skoler og alle andre med tre vaksinedoser slipper karantene helt så lenge det er mer enn en uke siden de tok siste dose.

Se alle detaljene om karantenereglene på helsenorge.no

Kilde: Regjeringen.no

Powered by Labrador CMS