I samråd med smittevernoverlegen i Halden har høgskolen sin kriseledelse besluttet at det ikke skal være campusbasert undervisning for studenter tilknyttet Avdeling for lærerutdanning i uke 42. Studentene får også utsatt sin praksis.

Smitte ved lærerutdanning – utsetter praksis

På grunn av usikker smittesituasjon, har Høgskolen i Østfold besluttet at studenter ved Avdeling for lærerutdanning får utsatt sin praksis.

Publisert Sist oppdatert

Det melder høgskolen på sine nettsider.

I tillegg til at praksis utsettes, har høgskolens kriseledelse i samråd med smittevernoverlegen i Halden besluttet at det ikke skal være campusbasert undervisning for studenter tilknyttet Avdeling for lærerutdanning i uke 42. All undervisning vil denne uka bli gjort om til digital undervisning.

Årsaken er at det i uke 40 og 41 har vært flere tilfeller av koronasmitte ved Avdeling for lærerutdanning. Det har ført til at cirka 75 studenter og åtte faglærere nå er i karantene. Ifølge høgskolen skal noen av smittekildene være usikre.

– Enkelte av kullene ved lærerutdanningen skal fra uke 42 ut i praksis i skoler og barnehager. Høgskolen ønsker ikke at disse praksisskolene og praksisbarnehagene skal føle seg utrygge på grunn av nåværende smittesituasjon. Høgskolen velger derfor å utsette praksis for disse studentene til smittesituasjonen blir mer kontrollert, opplyser utdanningsinstitusjonen på sine nettsider.

Også barnehagelærerstudenter som startet sin praksis mandag 5. oktober er bedt om å ikke møte opp i praksisbarnehagen i dag.

Studenter tilknyttet Avdeling for lærerutdanning skal heller ikke møte fysisk på høgskolens studiesteder denne uka.

Undervisningen for studenter ved høgskolens øvrige avdelinger vil foregå som tidligere, opplyser høgskolen.

Powered by Labrador CMS