Byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo, Sunniva Holmås Eidsvoll (Ap) er bekymret for at sykefraværet i barnehagene vil stige ytterligere når samfunnet åpner mer opp.
Byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo, Sunniva Holmås Eidsvoll (Ap) er bekymret for at sykefraværet i barnehagene vil stige ytterligere når samfunnet åpner mer opp.

Vil bruke koronamidler til langtidsvikarer i barnehagene

Oslo kommune innfører midlertidig ordning med langtidsvikarer slik at de er bedre rustet for korttidsfravær.

Publisert

I dag gikk alle barnehagene i Oslo over på grønt nivå.

– Vi vet at sykefraværet er høyere enn normalt og at det er bekymring for at det vil stige ytterligere nå som smitten øker og samfunnet åpner mer opp. Derfor har jeg signalisert til bydelene at de kan etablere en midlertidig ordning med langtidsvikarer og få utgiftene ved dette dekket gjennom koronakompensasjonen, sier byråd for oppvekst og kunnskap, Sunniva Holmås Eidsvoll, i en pressemelding gjengitt av Sagene Avis.

Dette gir barnehagene mulighet til å sette inn vikarer på lengre kontrakter slik at de er bedre rustet for korttidsfravær.

– Tilbakemeldingene fra barnehagene er at det er vanskelig å få tak i folk. Ved å kunne ansette vikarer på lengre kontrakter er barnehagene mer attraktive arbeidsplasser for vikarressursene, samtidig som det gir en bedre hverdag for barna ved at dette da dette vil være mer kjente personer for barna. Økt stabilitet i bemanningen er også avgjørende for å ivareta barnas trivsel og trygghet, sier Eidsvoll.

Hun påpeker at hun har stor forståelse for at situasjonen fortsatt oppleves som krevende for de ansatte, og foresatte må være forberedt på at det fortsatt vil være behov for å praktisere noe fleksibilitet lokalt.

– Vi vet at sykefraværet er høyere enn normalt og at det er bekymring for at det vil stige ytterligere nå som smitten øker og samfunnet åpner mer opp. Enkelte barnehager kan måtte bli stengt i kortere perioder på grunn av sykefravær hos ansatte eller måtte redusere åpningstidene, sier Eidsvoll.

Powered by Labrador CMS