Morten Rosenkvist, direktør i Utdanningsdirektoratet, og et skjermbilde som viser en del av e-læringstilbudet.

Gir ufaglærte læringstilbud på mobilen: – Skal bidra til en følelse av mestring i jobben

I dag ble Utdanningsdirektoratets nye interaktive e-læringstilbud for assistenter i barnehage lansert.

Publisert Sist oppdatert

Tilbudet er rettet mot nyansatte uten noe tidligere barnehagefaglig kompetanse eller erfaring fra barnehage. Det er gratis og lett tilgjengelig fra både mobiltelefon og datamaskin, heter det i en pressemelding sendt ut torsdag.

– Jeg er veldig glad for at vi kan tilby ufaglærte assistenter et intuitivt og spennende verktøy. E-læringen skal bidra til en følelse av mestring i jobben, og samtidig åpne døren for refleksjon og videre læring, sier Morten Rosenkvist, direktør i Utdanningsdirektoratet.

Brukerne finner faglig innhold i form av tekst, videoer og animasjon. Det er ment å gi innblikk i noen grunnleggende og sentrale temaer for arbeid i barnehage.

Innholdet er også interaktivt, gjennom egenvurdering, ukentlig oppdrag og quiz, framgår det av pressemeldingen.

E-læringstilbudet skal gjennomføres av den enkelte ansatte sammen med mentor på arbeidsplassen, og det bør skje i løpet av de første seks månedene etter ansettelse.

– Dette er en aktiv og praksisnær tilnærming til læring. Teknologien gjør det mulig å øve på konkrete situasjoner, sier Bjørn Lescher Nuland, divisjonsdirektør i Utdanningsdirektoratet.

De nasjonale rammene for barnehagefaglig grunnkompetanse er også planlagt publisert i løpet av kort tid (30. august). Rammene definerer den kompetanse som alle ansatte som jobber i en barnehage forventes å ha.

Powered by Labrador CMS